kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çokeşli tarikattaki 400 çocuk kurtarıldı

DIŞ HABERLER
ABD'de Mormon tarikatının çiftliğine baskın düzenleyen polis, çoğunluğu kız 400 çocuğu devlet gözetimine aldı..
ABD'nin Teksas eyaleti yetkilileri, Mormon tarikatına bağlı 16 yaşındaki bir kız çocuğunun tacize uğradığı ihbarı üzerine harekete geçti. Eyalet polisi, kimliği açıklanmayan kızın şikâyeti üzerine, çokeşliliği savunan tarikatın Eldorado kentindeki 700 hektar alana yayılan çiftliğine baskın düzenledi. Çiftlikte bulunan 6-14 yaş arasındaki çoğunluğu kız 400 çocuk ile 134 kadın, tahliye edildi. Yetkililer, sorguladıkları kadınları ve çocukları başka bir çiftlikte gözetim altına aldı.

GENÇ KIZ BULUNAMADI
Hastanesi, okulu ve kendine ait mezarlığı bulunan tarikata ait çiftlikte başka kadın ve çocuk bulmak amacıyla aramalara devam edildiğini belirten polis, zorla yaşlı bir adamla evlendirildiği öne sürülen genç kızı bulamadı. Yetkililer, kızın çiftlikte mi yoksa dışarıya çıkarılan grubun arasında mı olduğuna dair de bir açıklama yapmadı.

KIRMIZI ELBİSE YASAK
Kıyafetleri ve saç stilleriyle tarih kitaplarından fırlamış gibi görünen; Hz. İsa'nın rengi olduğu iddiasıyla asla kırmızı elbise giymeyen kızlar, gözyaşları içinde ve polis gözetiminde otobüslere bindirildi.
Haberin fotoğrafları