kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Güncel Haberler
Geriİleri
2008 Pulitzer Ödülleri dağıtıldı
01:09
2008 yılı Pulitzer ödüllerini kazananlar belli oldu. ABD'nin saygın gazetelerinden The Washington Post 6 ödül birden kazandı.

New York Columbia Üniversitesi'nde ''Pulitzer Gazetecilik, Edebiyat, Drama ve Müzik'' ödülleri üniversitenin Gazetecilik Okulu'nda yapılan basın toplantısında açıklandı.

2008 yılı Pulitzer ödülünü alanların listesi ise şöyle:

GAZETECİLİK DALINDA

-Kamu Hizmeti: The Washington Post gazetesi (altın madalya ödülü kazandı).
-Flaş (Acil) Habercilik: The Washington Post gazetesi çalışanları
-Araştırmacı Gazetecilik: The New York Times gazetesinden Walt Bogdanich ve Jake Hooker ile Chicago Tribune gazetesi çalışanları (2 gazeteye de ödül verilmiş oldu).
-Açıklayıcı Habercilik: New York Times gazetesinden Amy Harmon
-Yerel Habercilik: Milwaukee Journal Sentinel gazetesinden David Umhoefer
-Ulusal Habercilik: The Washington Post gazetesinden Jo Becker ile Barton Gellman
-Uluslararası Habercilik: The Washington Post gazetesinden Steve Fainaru
-Yazı: The Washington Post gazetesinden Gene Weingarten
-Yorum: The Washington Post gazetesinden Steven Pearlstein
-Eleştiri: The Boston Globe'dan Mark Feeney
-Baş Makale: Ödül verilmedi.
-Karikatür : Investor's Business Daily gazetesinden Michael Ramirez
-Fotoğraf: Reuters ajansından Adrees Latif ve Concord Monitor'dan Preston Gannaway

DİĞER ÖDÜLLER

Edebiyat sıralamasında ise ''kurgu'' dalında Dominik Cumhuriyeti asıllı yazar Junot Diaz ilk romanı ''The Brief Wondrous Life of Oscar Wao'' ile Pulitzer ödülünü alırken ''drama'' dalında Tracy Lett'sin, ''August: Osage County'' isimli kara mizah oyunu ödüle layık görüldü.

''Tarih'' dalında Daniel Walker Howe'un ABD'nin tarihini anlatan ''What Hath God Wrought: The Transformation of America'' isimli kitabı ve ''Biyografi'' dalıda ise John Matteson'ın, ''The Story of Louisa May Alcottt and Her Father'' isimli kitabı ödül aldı.

''Şiir'' dalında ise Robert Haas, ''Time and Materials'' adlı şiiri ve Philip Schultz ''Failure'' isimli şiiriyle Pulitzer ödülünü aldılar.

''Genel (Roman-Kurgu Dışı)'' kategorisinde ise Saul Friedlander'in Yahudi soykırımını anlatan ''The Years of Extermination: Nazi Germany and the Jews, 1939-1945'' adlı kitabı ödül kazandı.

Pulitzer ödülü ''Müzik'' dalında ise David Lang'in New York'un ünlü Carnegie Hall'da ilk gösterimini yaptığı ''The Little Match Girl Passion'' adlı eserine verildi. Yine müzik dalında Bob Dylan'a Amerikan popüler müziğe ve kültürüne etkisi ve şiirsel nitelikteki besteleri nedeniyle ödül verildi.

Pulitzer ödülünü kazananlar ayrıca 10 bin dolarlık para ödülünün de sahibi oluyorlar. Sadece gazetecilikte kamu hizmeti dalında ödül alan gazeteye altın madalya veriliyor.