kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Prof. Akaydın: Görevimizi yapıyoruz

ANKA
Yeni Haber
Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde yapılan Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) toplantısı sona erdi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü ve ÜAK Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın toplantıda, hafta sonunda Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan olayların gündeme gelmediğini söyledi.

ÜAK, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde Prof. Dr. Mustafa Akaydın başkanlığında toplandı.

ÜAK Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, toplantının ardından yaptığı açıklamada, toplantı sırasında, hafta sonu Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan olayların gündeme gelmediğini kaydetti. Prof. Dr. Akaydın, Kurul'un rutin komisyon görüşmelerini gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Prof. Dr. Akaydın, ÜAK toplantısının başında yaptığı açıklamada da Akdeniz Üniversitesi'ndeki olayla ilgili, tüm tarafları sükunete çağırdı. Olayı; başlamadan 3 ay önce öngördüklerini ifade eden Prof. Dr. Akaydın, olayların Türkiye'ye yayılmasından endişe duyduklarını ve 12 Eylül'deki seyrin yaşanmasından korktuklarını söyledi. Prof. Dr. Akaydın, güvenlik güçlerinin tek başına bu sorunla başa çıkamayacağını ve istihbarat ve emniyet güçlerinin de bu konuda üniversitelere yardımcı olması gerektiğini ifade etti. Prof. Dr. Akaydın, Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan olayları hafif atlattıklarını düşündüğünü kaydetti.

"PROF. DR. AKAYDIN: GÖREVİMİZİ YAPIYORUZ, KİMSE KARIŞMASIN"

Öte yandan, Prof. Dr. Akaydın ANKA'ya yaptığı açıklamada, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in rektörlerle ilgili açıklamasına da yanıt verdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in; Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan olaylarla ilgili yaptığı ve rektörleri göreve çağırdığı açıklamalarına da tepki gösteren Prof. Dr. Akaydın, "Hiç kimse görevinden kaçmıyor. Rektörlerimiz asli görevlerinin farkındalar ve yerine getiriyorlar. Biz görevimizi yapıyoruz, hiç kimse karışmasın" diye konuştu. Prof. Dr. Akaydın, bazı medya kuruluşlarının söz konusu gerilimi tırmandırıcı haberler yaptığını kaydederek medya kuruluşlarından gereksiz ve gerginlik yaratacak haberler yapmamalarını istedi.