kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

MHP Antalya il yönetimi feshedildi

Yeni Haber
MHP Antalya il yönetimi genel merkez kararıyla görevden alındı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, ''partinin Antalya il örgütü yönetiminin genel merkez kararıyla görevden el çektirildiğini'' belirterek, ''Böylece MHP'nin üstünde oynanmak istenen oyunlara karşı tedbir alınmış oluyor'' dedi.

Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan olayların MHP ile ilişkisi olmadığını belirten Toskay, ''MHP Antalya il teşkilatını tanıyorum. Olaylardan dolayı son derece üzgünler. Teşkilatın dışında cereyan etmiş olaylar olarak değerlendiriyoruz'' diye konuştu.Toskay, ''6 Nisan'da Akdeniz Üniversitesi'nde meydana gelen olayların bölücü terör örgütünün oyunlarının son aşaması olduğunu'' da söyledi.


ÜNİVERSİTEDE SÜKUNET SAĞLANDI

Öte yandan Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğünce, olaylarla ilgili üniversitede mevcut önlemlerin artırıldığı, yerleşke ve öğrenci yurdunda arzu edilen sükunetin sağlandığı bildirildi. Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 6 Nisanda Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı öğrenci yurdu içinde karşıt görüşlü öğrenci grupları arasında yaşanan olayların tekrar yaşanmaması için, dün valilik makamında bir toplantı düzenlendiği belirtildi.Açıklamada, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya üniversitenin üst düzey yönetiminin yanı sıra Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı, MİT BÖlge Müdürlüğü ve Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge müdürlüğü yetkililerinin katıldığı ifade edildi.Toplantı sonucunda adı geçen kurumların destek ve katkılarıyla önlemlerin artırılmasının planlandığının belirtildiği açıklamada, ''Olaylarla ilgili Üniversitemizde mevcut önlemler artırılarak kampüs ve öğrenci yurdunda arzu edilen sükunet sağlanmıştır'' denildi.

40 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Akdeniz Üniversitesi'nde (AÜ) önceki gün çıkan olaylar nedeniyle gözaltına alınan şahıslar, yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi. Bu arada 5 kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan şahıslar adliyeye çıkartılırken yandaş ve arkadaşları da adliye girişi önünde bekledi. Şahıslar güvenlik gerekçesiyle adliyenin alt katından içeri alındı.

AÜ'de geçen pazar günü karşıt görüşlü öğrenciler arasında yaşanan kavga sırasında gözaltına alınan şahsıların sorgulanmaları tamamlandı. Ancak olay sırasında kurusıkı tabancayla ateş ettiği belirlenerek gözaltı alınan Tahir K.'nin ve bu şahsın olaydan sonra silahını verdiği İsmail T.'nin sorgulanmalarının devam ettiği öğrenildi. Bunun yanında silah kullanan Ömer U. isimli şahısın henüz yakalanmadığı, çalışmaların geniş çaplı olarak devam ettiği belirtildi.

Ömer U.'nun yakalanması için doğum yeri olan Kayseri'nin Tomarza ilçesine bağlı Akmezar Köyü'nde de gerekli çalışmaların başlatıldığı belirtilirken, şu anda gözaltına alınanların sayısının 45 olduğu belirtildi. Gözaltına alınan şahıslar arasından öğrenci olmayanların olduğu öğrenildi.


AJANSLAR