kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ergenekon bombalarına hiç kimse sahip çıkmıyor

Nevzat ATAL HABER MERKEZİ
DANIŞTAY katili, Cumhuriyet'e atılan bombanın da faili çıktı. Ergenekon soruşturmasında ise aynı seri numaralı 27 adet MKE yapımı bomba ele geçirildi KİMSE bağlantıyı araştırmadı. MKE, "Bombaları Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na verdik" dedi. Kara Kuvvetleri yanıtladı: Envanterde eksik yok ..
İLİŞKİLİ HABERLER
Ergenekon bombalarına hiç kimse sahip çıkmıyor
17 mayıs 2006 tarihinde Alpaslan Arslan tarafından gerçekleştirilen Danıştay saldırısının soruşturması sürerken sanığın Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan el bombalı saldırıların da faili olduğu ortaya çıktı. Arslan ifadesinde "Üç olayda da bombaları kimliğini bilmediğim birisinden aldım" dedi. İlk planda dikkat çekmeyen ve üzerine gidilmeyen bu açıklama bir yıl sonra 12 Haziran 2007'de İstanbul Ümraniye'de bir evde bir sandık dolusu el bombası bulunmasıyla önem kazandı. Çünkü yapılan incelemede Cumhuriyet gazetesine saldırıda kullanılan bombaların Ümraniye'de bulunan bombalarla aynı seri numarasına sahip olduğu belirlendi.

ARAŞTIRILMADI
Ancak henüz Danıştay davası devam edereken ortaya çıkan bu bilgiye rağmen mahkeme bombaların izini sürmedi. Ancak Cumhuriyet saldırıları davasına bakan savcılık, bu dosya kapsamında bombaların peşine düştü. Öncelikle Cumhuriyet gazetesine atılan el bombalarının tip ve seri numaraları belirlendi. Ardından Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçen el bombalarının tip ve seri numaraları tespit edildi. Bu çalışma ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı: Cumhuriyet gazetesine atılan bombalarla, Ergenekon soruşturması çerçevesinde Ümraniye'de bir eve düzenlenen baskında ele geçirilen bombalar aynı tipti ve seri numaraları da aynıydı. Ortaya çıkan tablo, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin, emekli binbaşı Zekeriya Öztürk, emekli astsubay Oktay Yıldırım, emekli binbaşı Fikret Emek gibi isimlerin, Danıştay saldırganı Alparslan Aslan'la bağlatılı olduğununa işaret ediyordu. Ergenekon soruşturması kapsamında emekli general Veli Küçük'ün de tutuklanmasının ardından Alpaslan Arslan ile birlikte Danıştay ve Cumhuriyet saldırılarından hüküm giyen Osman Yıldırım'ın verdiği ifade, bu bağlantıyı iyice ortaya çıkardı. Yıldırım, Ergenekon soruşturmasında verdiği ifadede "Ataşehir'de Veli Küçük ile yaptığımız toplantıda Cumhuriyet ve Danıştay saldırılarının kararı alındı. Cumhuriyet gazetesinin bombalarını Veli Küçük'ten aldık. Bombaların iki tanesini Alparslan Arslan'a, bir tanesini de bana verdi" dedi. Polisin Ataşehir toplantısını doğrularken gözler tekrar bombalara çevrildi.

'EKSİK YOK' YANITI
Bombaların ortaya çıkardığı bağlantılar sadece Danıştay ve Cumhuriyet olaylarını aydınlatmakla kalmıyor. Bağlantılar, " Necip Hablemitoğlu'nu öldürmem teklif edildi" diyen ve İzmir'de aynı seri el bombasıyla öldürülen İbrahim Çiftçi cinayetine kadar uzanıyor. Bu seri numaralı bombaları Kara Kuvvetleri'ne verdiğini belirten MKE'ye karşılık Kara Kuvvetleri "Envanterde eksik yok" yanıtı verdi ama bombalar şu anda savcılığın emanetinde. Ama bombaların nereden çıktığı hâlâ karanlıkta.