kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

MİT'te önemli atama

Yeni Haber
Milli İstihbarat Teşkilatı'nda(MİT) en kritik görev yerlerinden olan Ankara Bölge Başkanlığı'na atama yapıldı. MİT Müsteşarlığına giden yolda 3 kritik noktadan biri olarak görülen başkanlığa, Teftiş Kurulu Başkanı Aydın G. atandı.

Başbakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, ay başında yapılan atamayla bir süredir boş olan Ankara Bölge Başkanlığı'na, MİT Karargahı'nın en sevilen isimlerinden olan Aydın G. atandı. Mart ayının sonunda yazılan gizli kararname ile bu göreve getirilen G., bir süredir doğrudan MİT Müsteşarı Emre Taner'e bağlı çalışan Teftiş Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Teşkilatın alaylı kesiminden olarak bilinen G., daha önce de Operasyonlar Başkanlığı'nda önemli çalışmalara imza atan kritik isimlerden biri olduğu ifade edildi. MİT Müsteşarlığı için en parlak 3 noktadan biri olan Ankara Bölge Başkanlığı, 5 bölge başkanlığı içinde en güçlü koltuk olarak da biliniyor. Ayrıca Ankara Bölge Başkanlığı, civarındaki çok sayıda Bölge Daire Başkanlığı'nı da koordine ve komuta ediyor.

(ANKA)