kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
TÜRKEŞ'E DUA EDİYOR Üniversitedeki olaylarda tabancayla ateş eden Ömer Ulusoy, 4 Nisan'da Alparslan Türkeş'in ölüm yıldönümü için MHP il binasında düzenlenen toplantıda dua ediyor.

Rektörler provokasyona dikkat çekti

Nergis DEMİRKAYA / ANKARA
AKDENİZ Üniversitesi'nde yaşanan silahlı olaylar "80 öncesi yıllara mı dönüyoruz?" korkusuna neden oldu. Olayların yaşandığı üniversitelerin rektörleri üst üste yaşanan olayları bilinçli bir el tarafından yaratılmış provokasyon olarak nitelendirdi, hükümeti acil önlem almaya çağırdı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan da Akdeniz Üniversitesi Rektörü Akaydın'ı arayarak olaylar hakkında bilgi aldı. Kaygı verici olayların yaşandığı üniversitelerin rektörlerinin değerlendirmeleri şöyle oldu:

Ankara Üniversitesi Rektörü Nusret Aras: Önce Cebeci ardından DTCF'de bizde bu üzücü olayları yaşadık, hatta okulu tatil etmek zorunda kaldık, ancak Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan olay tam bir provokasyon. Öğrenci olmayan biri okula gidiyor, rasgele öğrencilerin üzerine silahla ateş ediyor. Öğrenci olayları yaşanıyor ama ateşli silahlar kullanılmıyordu. Biz de buna seviniyorduk. Ancak, bu son olayda silah kullanılması, ciddi bir provokasyon olduğunu gösteriyor.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Mustafa Yurtkuran: Birileri düğmeye bastı. Ankara, Uludağ, ardından Akdeniz Üniversitesi. Olayların bütün üniversitelere yayılmasından korkuyoruz. Karşıt görüşlülerin eylemi gibi gösteriliyor ama öyle değil. Bölücülerin eylemi bunlar. Ama, ben milliyetçiyim diyerek bunlara karşılık vermek doğru değil. Hükümet ciddi bir müdahalede bulunmalı.
Haberin fotoğrafları