kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

400 bin camiye internet

Yeni Haber
240 milyonluk nüfusuyla dünyanın en kalabalık İslam ülkesi olan Endonezya'da, "Akıllı Cami' projesi sayesinde 400 bin camiye ucuz ve hızlı internet bağlanacak. ..
Malezyalı telekomünikasyon devi Masers'in 14 milyon dolar değerindeki 'geniş bant' projesi sayesinde, sınırsız 224 Mpbs hızındaki internet, camilerin yanı sıra Endonezya'daki 60 milyon kullanıcıya da ulaşacak.

'Akıllı Cami' projesinin 4 yıl içinde tamamlanması bekleniyor. Dünyanın en hızlı interneti olarak sunulan hizmet, aylık 1.58 dolarlık fiyatıyla da yine dünyanın en ucuzu olma özelliği taşıyor. Projenin, uydu bağlantı merkezine kavuşacak her camiye maliyeti 16 bin dolar olacak.

İnternete bağlı 'Akıllı Cami'ler sayesinde din görevlileri arasındaki etkileşimin artırılması, araştırma ile kişisel gelişimin sağlanması ve ibadethanelerin 'bilgi merkezleri' olması hedefleniyor.

Masers yetkilileri, sundukları hizmetin ne kadar ucuz olduğunu belirtmek için, 5 Mpbs download sınırındaki hizmetine aylık 42.99 dolar ücret alan Amerikalı internet sağlayıcı Verizon'u örnek gösteriyor.

Endonezya'daki yatırımları için geçtiğimiz günlerde 100 yıllık bir anlaşmaya imza atan Masers, camilerin yanı sıra, bankalar, finans merkezleri, kamu kurum ve kuruluşları içinde ucuz ve hızlı internet sağlayacak.