kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"CHP'de tavan ve taban aynı yöne bakmalı"

Yeni Haber
CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan PM Üyesi Ayhan Yalçınkaya, partide, "tavan ve tabanın" aynı yöne bakmadığını söyledi ve "Taban Grup Yorum söylerken, tavan farklı müzikler söylüyor. CHP'nin tabanı, Deniz Gezmiş'lerin idam sahnesinde ağlıyor. Tavan bu yönden bakmıyor. Bu kurultayda CHP'nin tavanıyla tabanı barışmak zorundadır" dedi.

CHP'nin 32'nci Olağan Kurultay'ında genel başkanlığa aday olacağını açıklayan CHP Parti Meclisi Üyesi ve eski Gençlik Kolları Başkanı Ayhan Yalçınkaya, CHP'nin en büyük eksiğinin kendisini halka ifade edememesi olduğunu söyledi.

CHP içindeki sistemin örgütlenmeyi önemsemediğini ileri süren Yalçınkaya, yaptığı açıklamada, "Bizim öngördüğümüz CHP projesinde çok önemli bir örgütlenme anlayışı var. Bire bir halka dayalı örgüte dayalı büyük bir örgütlenme anlayışımız var. Örgütlerimizin felsefesini değiştireceğiz" dedi. Örgütlenmenin daha çok partiliyi bir araya getirmek anlamı taşımadığına dikkat çeken Yalçınkaya, "Melese CHP'lileri örgütlemek değil, mesele toplumu örgütlemektir. 12 Eylül'den sonra toplum örgütsüz hale getirildi, toplum örgütleri dağıtıldı. Bugün Türkiye'nin yaşadığı sıkıntının temelinde bu örgütsüzlük yatıyor. CHP toplumu örgütlü yapmanın yollarını aramalıdır" diye konuştu.

GRUP YORUM MARŞI ÇALINMALI

Türkiye'de çok ciddi bir karşı devrim süreci yaşandığını savunan Yalçınkaya, karşı devrim sürecinin bir tek panzehirinin ise "devrimci eylem" olduğunu söyledi. CHP'nin geçmiş kurultaylarının, protest müziğin önemli gruplarından Grup Yorum'un marşlarıyla coştuğunu anımsatan Yalçınkaya, CHP'nin devrimci kimliğine yeniden bürünmesi gerektiğini kaydetti. Yalçınkaya şöyle devam etti:

"CHP bu kurultayında, Grup Yorum'un söylediği gibi, "su bendini aşar bir gün, gece gündüze çıkar. Yürü bildiğin yolda ölümden öte ne var' demek zorunda. CHP'nin bakması gereken yer ezilenlerdir. CHP kitle partisidir ama ezilenlerin, emeğin, kadının ve gencin kitle partisidir. Türkiye'de ezilen kim varsa onların kitle partisidir CHP. Bu anlayışla çıkarsa yola devrimci eylem metoduyla başarılı olabilir. CHP kesinlikle devrimci olmak zorunda."

TAVAN VE TABAN AYNI YÖNE BAKMIYOR

CHP'nin Türkiye'yi kuran ve devrim yapmış tek parti olduğunu ifade eden CHP'li Yalçınkaya, CHP'deki sorunun kişi ve kadro sorunu olmadığını savundu. CHP'de "tavanla tabanın" aynı yöne bakmadığını ifade eden Yalçınkaya, şunları söyledi:

"Tavanla, taban aynı yöne bakmalı. Taban Grup Yorum söylerken, tavan farklı müzikler söylüyor. CHP'nin tabanı, Deniz Gezmiş'lerin idam sahnesinde ağlıyor. Tavan bu yönden bakmıyor. CHP'nin tabanı devletçi ekonomiden yana, liberal ekonomiden değil. Hiçbir zaman olmadı. CHP'nin tabanı soldan yana. Hiçbir zaman farklı bir arayış içinde olmadı. Dincilik ve milliyetçilik yükseliyor diye ona sarılmadı. Tabanı her türlü baskıya rağmen korudu. Tavan ve taban aynı yöne bakmasını sağlamak lazım. Bu kurultayda CHP'nin tavanıyla tabanı barışmak zorundadır. Söylemlerle iktidar olma dönemi bitti, doğru propaganda, eylemle iktidar olunabilir artık. Bu kurultayda bir umut doğacak."

GERÇEK CHP'LİLERLE ÇALIŞIYORUM

Kurultayın, adayların yarışı olmaktan çıkartılması gerektiğini söyleyen Yalçınkaya, "Bu kurultay anlayışların ve projelerin yarışı haline gelmeli. Ben CHP'nin nasıl toparlanabileceğini ortaya koyuyorum. Mevcut sistemle olmaz. Bunu alternatiflerini ortaya koyuyorum. Bir tartışma başlaması gerekir" dedi.

CHP'de istenilen dönüşümün gerçekleştirilmesi için dinamik bir kadroya ihtiyacı bulunduğunu belirten Yalçınkaya, şunları söyledi:

"Bana "kimle yola çıkıyorsun?' diye soruyorlar. Ben 1999 seçimlerinde ağlamış, 2002 seçimlerinde umutlanmış, 2007 seçimlerinde de hüsrana uğramış parti tabanından yetişmiş binlerce insanla yola çıkıyorum. Devşirme kadrolarla değil, CHP'li kadrolarla çıkıyorum yola. Siyaset göğsünün üstünde şişkin cüzdan taşıyanların işi değildir, göğüs kafesinde yürek taşıyanların işidir. Bu tip insanlarla hareket ediyorum. Bunlar partinin gerçek sahipleri."

(ANKA)