kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Charles Heston'ın ardından…

Yeni Haber
Oscar ödüllü Amerikalı aktör Charlton Heston Cumartesi gecesi, Beverly Hills'deki evinde öldü...
Kendisine 1959'da Oscar ödülünü kazandıran "Benhur" filmindeki rolüyle gönüllerde taht kuran, oynadığı farklı rollerle becerisini kanıtlayan Heston, sinemadan uzaklaşmasının ardından, ''silah kullanımı haklarının savunucu yüzü'' olarak ortaya çıkmıştı.

Heston'ın ölümü, film sektörünün ve sinema severlerin yanı sıra Amerikan siyasetinin önde gelen isimleri tarafından da üzüntüyle karşılandı.ABD Başkanı George Bush, İkinci Dünya Savaşı'nda ülkesine hizmet eden, vatandaşlık haklarının savunucusu olan, işçi sendikasına liderlik eden Heston'ın, "düzgün karakterli, dürüst ve yüreği geniş bir insan" olduğunu söyleyerek, üzüntüsünü dile getirdi.

ABD'nin eski Başkanlarından, 2004 yılında vefat eden Ronald Reagan'ın eşi Nancy Reagan da, Heston'ın ölümünden büyük bir üzüntü duyduğunu söyledi. Nancy Reagan, "Ronnie ile benim en yakın arkadaşlarımdan biriydi. Ronnie ile birçok konuda ortak duyguları vardı" diye konuştu.Gerçek adı John Charlton Carter olan ve Heston adını üvey babasından alan 4 Ekim 1923 doğumlu aktörün, 2002 yılında Alzheimer hastalığına yakalandığı açıklanmıştı.

Aktör, İkinci Dünya Savaşı'na katıldıktan sonra soluğu Broadway'de almış, modellik ve küçük rollerle geçirdiği yılların ardından 1950'li yılların başında çevirdiği filmlerle adını duyurmuştu.