kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İşte soru çıkmayacak konular

İLİŞKİLİ HABERLER
İşte soru çıkmayacak konular
MİLLİ Eğitim Bakanlığı 11 Ocak'ta yayınladığı genelgede sınav sorularının hem eski sistemde hem de yeni sistemde öğrenim gören öğrencilerin ortak konularını kapsayacağını duyurdu. Buna göre OKS soruları, halen 120 okulda pilot uygulaması yapılan yeni öğretim programları ile yürürlükte olan eski öğretim programlarının ortak konularından hazırlanacak. İki müfredat arasında ortak olmayan konulardan ise sorular çıkmayacak. Bu nedenle de öğrencilerin hangi konulardan sorular çıkmayacağını bilmeleri ve sınava da bunu dikkate alarak hazırlanmaları gerekiyor. Uğur Dershaneleri Rehberlik Koordinatörü Turgay Polat, iki müfredatı da inceleyerek, soru çıkma ihtimali düşük olan konuları belirledi. OKS'de soru gelme ihtimali düşük olan alanlar şöyle:

*MATEMATİK: Oklit bağlantıları, işlem, modüler aritmetik konuları pilot okullarda uygulanan yeni müfredatta yer almıyor. Soru tipi olarak daha günlük hayata yakın modeller ve senaryoların kullanıldığı sorular yöneltilecek. Sorular eski sorulara göre daha somut bilgilere göre sorulacak ve daha kolay çözülebilecek.

*TÜRKÇE: Dil bilgisi konuları klasik tarzda işlenmiyor. Bu yüzden de önceki sınavlarda olduğu gibi alışılagelmiş tarzda sorular değil, daha kolay algılanabilir sorular çıkacak. Sorular içerisinde daha çok günlük yaşamdan örnekler çıkabilir.

*SOSYAL BİLİMLER: Tarihin tanımı, ilkçağ uygarlıkları, duraklama dönemi, dağılma dönemi ve siyasi olaylar (Ancak ıslahat hareketleri var) dünyanın hareketleri, izohipsler, coğrafi bölgeler. Bu konular dışında öğrencilere özellikle tarih konusunda somut olaylar ile ilgili sorular daha fazla sorulacak. Tarihi olayları ve coğrafi konuları öğrencinin matematiksel işlemlerden çok yorumlayabilme becerisi sorgulanacak.

*FEN VE TEKNOLOJİ: İki müfredatta örtüşmeyen konular çözünürlülük, hücre zarı madde geçişi ve dokular. Ancak çözelti konusu 7. sınıfta bir miktar işleniyor. Bu bölüm sorularının da son yıllarda olduğu gibi deney yorumu ağırlıklı sorulardan oluşacağı düşünülüyor.