kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Güncel Haberler
Geriİleri
Şırnak'ta teröristler koruculara tuzak kurdu: 1 şehit, 4 yaralı
00:15
Şırnak'ın Uludere ilçesi Andaç köyü kırsal kesiminde gecici köy korucularının geçişi sırasında PKK'lı teröristler, araziye yerleştirdikleri C-4 bombayı uzaktan kumanda ile patlattı. Patlamada, gecici köy korucusu Mehmet Nuri Akar şehit olurken, 4 korucu da yaralandı. Bölgede geniş çaplı başlatılan operasyon sürdürülüyor.

Edinilen bilgiye göre, Uludere'nin Andaç köyü kırsalında devriye görevi yapan bir grup korucuya PKK'lı teröristler C-4 plastik patlayıcılı tuzak kurdu. Patika yol üzerine uzaktan kumandalı bombayı yerleştiren teröristler, korucuların geçtiği sırada patlattı.

Patlamada, geçici köy korucusu Mehmet Nuri Akar şehit olurken, isimleri henüz açıklanmayan 4 korucu da ağır yaralandı. Yaralı korucular, askeri helikopterlerle Şırnak Askeri Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı.

Güvenlik güçleri, bölgedeki teröristlere yönelik geniş çaplı bir operasyon başlattı. Şırnak ve çevresindeki kontrol noktalarında güvenlik en üst seviyeye çıkarılırken, noktalardaki askerlere çelik yelek giyme emri verildi.

Noktalardan geçiş yapan tüm araçlar didik didik kontrol edilmeye başlandı.