kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

ÖSS'ye son başvurular yarın sona eriyor

Yeni Haber
Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Yabancı Dil Sınavı (YDS) için başvurular yarın sona eriyor. ÖSS 15 Haziran 2008, YDS ise 22 Haziran 2008 tarihlerinde yapılacak.

2008-ÖSS ve YDS'ye 3 Mart'ta başlayan başvurular yarın sona eriyor. Sınavlara ortaöğretim kurumlarının son sınıfında okumakta olanlar ile beklemeli durumda olanlar ve bitirmiş olanların yanı sıra, ortaöğretim kurumlarının dışarıdan bitirme sınavlarına girenler ile ortaöğrenimlerini yabancı ülkelerde bitirenler başvurabiliyor.

Ortaöğretim kurumlarının son sınıfında okumakta olan öğrenciler okullarının bağlı olduğu başvuru merkezinden, mezun durumdaki adaylar ise diledikleri başvuru merkezlerinden 2008-ÖSYS Kılavuzunu 2 YTL karşılığında alabilecekler. Adayların sınava başvurmak için başvuru merkezlerinden randevu alması gerekiyor. Ortaöğretim okul müdürlükleri, ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ve ÖSYM Büroları ÖSYS'de başvuru merkezi olarak görev yapacak.

Henüz mezun olmamış son sınıf düzeyindeki adaylar ise başvurularını okullarının bağlı olduğu başvuru merkezine yapacak. Mezun durumdaki adaylardan 2007-ÖSYS'ye başvurmamış olanlar ile 2007-ÖSYS'ye başvurmuş olmasına karşın öğrenim bilgilerinde değişiklik olanlar, başvurularını herhangi bir başvuru merkezine yapabilecek. Mezun durumdaki adaylardan 2007-ÖSYS'ye başvurmuş olan ve öğrenim bilgilerinde değişiklik olmayan adaylar ise başvurularını isterlerse internet aracılığıyla da yapabilecekler.

ÖSS'ye girecek adayların kılavuzda belirtilen bankalardan birine 40 YTL, YDS'ye katılacak adaylar da ek olarak 10 YTL daha ödemeleri gerekiyor. Adaylar, bankaya ücreti ödedikten sonra randevu aldıkları başvuru merkezlerine giderek başvurularını gerçekleştirecekler. ÖSS 15 Haziran 2008, YDS ise 22 Haziran 2008 tarihlerinde yapılacak.

(ANKA)