kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Korkunç cinayetin perde arkası

CHA
Yeni Haber
Sakarya'nın Pamukova ilçesinde 2 yıl önce işkence edilerek öldürülen Ramazan Gökay'ın, Cumhuriyet tarihinin en büyük banka dolandırıcılığı olayını gerçekleştiren şebekenin paralarını sakladığı için çete elebaşları tarafından öldürüldüğü tespit edildi.

Pamukova ilçesinde 2005 Mayıs'ta Mekece Köyü kırsalı ormanlık alanda işkence edilerek öldürülen ve cinsel organı kesilip kazığa oturtulan 41 yaşındaki Ramazan Gökay'ın öldürülmesi ile ilgili sır perdesi aralandı.

Edinilen bilgiye göre, İlçe Jandarma Komutanlığı'nca yürütülen çalışmalar sonucunda, üzerinden kimlik çıkmayan cesedin İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemede; dolandırıcılıktan sabıkalı, çeşitli dolandırıcılık suçlarından aranan ve kayıp olan 41 yaşındaki Ramazan Gökay'a ait olduğu tespit edildi.

Jandarma, yaptığı araştırmada, Ramazan Gökay'ın 2002 yılında Cumhuriyet tarihinin en büyük banka dolandırıcılığı olayı olan "İş Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve Emlakbank" gibi büyük bankaların da bulunduğu 30 ayrı bankadan, sahte şirketler kurarak sahte kimlik ve çeklerle 3 katrilyon lira çeken bir şebekeye yapılan operasyonda 11 kişi ile birlikte gözetim altına alındığını belirledi.

Çetenin 2002 yılında ortaya çıkartılmasından sonra Ramazan Gökay'ın çetenin bankalardan dolandırdığı paraları sakladığı ve son olarak Bursa'da kurduğu bir yapı kooperaatifine sahte kimlik ve belgelerde çek alarak piyasayı dolandırdıktan sonra paralarla kaçması üzerine, çete elabaşısı Yaşar İ, Necip A. ve Azmi Y. tarafından öldürüldüğü öne sürüldü.

Katil zanlısı olan ve dolandırıcılık olayıyla ilgili Çorum Cezaevi'nde tutuklu bulunan Necip A.(41) tahliye edildikten sonra da gözetim altına alınarak Sakarya'ya getirildi.

Cinayete karıştıkları belirlenen Yaşar İ'nin Konya'da, Azmi Y'nin ise İzmir cezaevlerinde nitelikli dolandırılık suçlarından tutuklu bulundukları öğrenildi.

Pamukova'da adliyeye çıkartılan Necip A. ise nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şebekenin 2002 yılında internet ortamından da yararlanarak yaklaşık 3 katrilyon lira çektiği bankalar şunlar: "Emlakbank, Altarnatifbank, Adabank, Akbank, Anadolubank, Anadolu Finans Kurumu, Asya Finans Kurumu, Bank Expres, Bayındırbank, Citibank, Demirbank, Denizbank, Egebank, Faysal Finans Kurumu, Garantibank, Dışbank, Halkbank, İş Bankası, Koçbank, Kuveytbank, Kentbank, MNG Bank, Osmanlı Bankası, HSBC Bank, Oyakbank, Sümerbank, Ticaret Bankası"

Çete elemanlarının, tıpkı terör örgütlerinde olduğu gibi "kod" adı kullandıkları ve birbirlerini gerçek isimleriyle tanımadıkları belirlenmişti.