kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Son darbe!

Gazetelerde 68'liler Vakfı Başkanı Merdan Aslan ile, Doğu Perinçek'in bir telefon konuşması yayınlandı. (28 Mart 2008) Kayıtlara göre, Merdan Aslan, Anayasa Mahkemesi'ne ve Yargıtay'a yaptığı ziyareti anlatıyor ve Perinçek'e şöyle diyordu: "Yargıtay Başsavcısı'yla, Yargıtay Başkanı'yla görüştük. Cumhuriyet meselesinde hiç tavizleri yok; son derece kararlılar; olumlu yanıtlar verdiler. 'Hukuk çerçevesinde, yargı olarak sonuna kadar direneceğiz; kimse merak etmesin bu işleri çözeceğiz' dediler. Burası çok önemli, 'Bize kitle desteğini, halk desteğini, toplum desteğini vereceksiniz' diye konuştular." (Telefon görüşmesi, 13 Şubat 2008'de, kapatma dava açılmadan önce yapılmıştı.)
Bu konuşmayı, gözaltında bulunan Perinçek'e sorduklarında, Perinçek, görüşmenin varlığını kabul etti: "Böyle bir konuşma telefonda oldu; içeriği esas olarak doğru. Bu konuşma, bütün Atatürkçü aydınlar arasında yapılan görüş alışverişlerine bir örnektir. Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Atatürk devrimlerini korumak, devletin bütün organlarının ve halkın görevidir. Telefon kayıt metninde belirtildiği gibi, yargı organı mensupları, hukuk çerçevesi içinde sonuna kadar direneceklerini belirtmişlerdir."
Telefon görüşmelerinin, Perinçek'in açıklamalarının ve her seferinde farklı bir biçimde önümüze çıkan darbelerin ışığı altında, hukuka güvenmeye devam edebilir miyiz?