kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yağış geliyor HARİTALI

Yeni Haber
Yurdun batı bölgelerinde etkili sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde devam eden yağışların, bu akşam saatlerinden itibaren iç bölgelerde şiddetini artırması bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye, Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisinde bulunuyor.

Özellikle batı bölgelerde etkili sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde devam eden yağışların, bu akşam saatlerinden itibaren iç bölgelerde de şiddetini artırması bekleniyor.

Yarın, yağışlı havanın yurdun büyük bir bölümünde aralıklarla etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor. Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde aralıklarla yağış bekleniyor. Güneydoğu kesimlerde gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz'de etkili olacağı tahmin ediliyor.

Salı günü, yurdun batı kesimlerini terk edecek yağışlı havanın, iç ve doğu bölgelerde aralıklarla etkisini sürdürmesi bekleniyor. Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağmur ve sağanak şeklinde yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

Çarşamba günü, doğu bölgelere çekilecek yağışlı havanın, Perşembe ve Cuma günleri kuzeydoğu kesimlerde aralıklarla yağış geçişlerine neden olduktan sonra yurdu terk etmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığının Pazartesi ve Salı günleri yağış nedeniyle iç ve doğu bölgelerde 3 ila 5 derece azalacağı, çarşamba gününden itibaren batı bölgelerden başlayarak 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın, hafta boyunca genellikle güney ve güneybatı, doğu bölgelerde güney ve güneydoğu yönlerden orta kuvvette, yarın kuzeybatı kesimler ile iç bölgelerde kuvvetlice esmesi bekleniyor.

Bugün, batı bölgeler ile akşam saatlerinden itibaren iç kesimlerde, yarın kuzeydoğu bölgelerde sağanak yağış geçişlerinin etkili olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...