kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sosyal güvenlik yasasına protesto

CHA
Yeni Haber
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından tamamlanıp TBMM'ye sevk edilen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa tasarısı, Kadıköy Meydanı'nda düzenlenen mitingle protesto ediliyor. Miting saatinde bastıran sağanak yağışa rağmen aralarında Türk-İş, DİSK, KESK, Türk Tabipler Birliği, CHP, TKP, ÖDP ve ESP'nin de bulunduğu 76 sivil toplum örgütü ve partiye üyesi yaklaşık 15 bin kişi yasa tasarısını protesto ediyor.

Hükümet tarafından "Sosyal Güvenlik Reformu" olarak adlandırılan ve sendikalar tarafından yoğun eleştirilere hedef olan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nı etmek için Kadıköy'de protesto mitinği düzenlendi. Aralarında Türk-İş, DİSK, KESK, Türk Tabipler Birliği, CHP, TKP, ÖDP'nin de bulunduğu '"Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu" üyesi 76 sivil toplum örgütü ve partinin düzenlediği miting öncesi katılımcılar, Kadıköy Tepe Alışveriş Merkezi önünden toplu halde Kadıköy İskele Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. "Herkese Sağlık Güvenli Gelecek" platformu tarafından düzenlenen mitingde, "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek", "Hükümet yasanı al başına çal", "Sağlık haktır satılamaz", şeklinde sloganlar atarak ilerleyen grup, "AKP'yi istemiyoruz", "İşçi düşmanı AKP", "Herkese sağlık, güvenli gelecek için birleşik mücadeleye" yazılı afiş, pankart ve dövizler taşıdı. Miting nedeniyle Kadıköy Meydanı'na çıkan bazı cadde ve yollar trafiğe kapatılırken, polis muhtemel bir olumsuzluğa karşı panzerler ve çevik kuvvet ekipleriyle yoğun güvenlik önlemi aldı. Katılımcıların alana geldiği sırada başlayan sağanak yağmur zor anlar yaşanmasına sebep oldu. Sağanak yağmura rağmen protestocular miting alanını doldurmaya devam etti. Miting alanına giren göstericiler, oluşturulan polis noktalarında yapılan aramaların ardından içeri alındı.

Mitinge gelenlerin içeriye alındığı kontrol noktalarının birinde ESP üyesi bir gurup, bazı arkadaşları gözaltına alındığı için polise tepki gösterdi. Polis ile ESP'li gurup arasında kısa süreli arbede yaşandı. Protestocuların zaman zaman polise su şişesi ve taş attığı görüldü.
Miting devam ediyor.