kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bebeğinizle aynı zamanda uyuyun

04.04.2008
Yeni doğan bebeğinizin bakımı sizi zorlayabilir. Uyku ve yeme-içme düzeniniz değişir. Uyku sorunu yaşıyorsanız, ortamı rahat uyuyabileceğiniz bir hale getirin. İşte birkaç öneri:

* Bebeğinizle aynı saatlerde uyuyun: Telefonunuzun zil sesini kısın. Çamaşır, bulaşık gibi işler için uyku saatinizi değiştirmeyin. Bebeğinizle aynı zamanda uyumaya çalışın.

* Sosyal ilişkilerinizi ikinci plana atın: Her ziyarete gelmek isteyeni kabul etmeyin. Özel bir dönem yaşıyorsunuz. Sevdiğiniz insanlar size misafirliğe geldiklerinde, onları ağırlamaya çalışmayın. Çünkü bu dönemde cidden desteğe ihtiyacınız var. Bir yandan anneliğe geçiş yapıp bir yandan misafirperver olmanız zor. Ziyaretinize gelen dostlarınızla durumunuzu paylaşın. Onlar bebeğinizle ilgilenirken, siz dinlenebilmek için kendinize vakit ayırın.

BIRAKIN AĞLASIN!

* Yatak odanızı yeniden düzenleyin: İlk zamanlarda yatak odanızı bebeğinizle paylaşmanız size kolaylık sağlayabilir. Ancak bebeğinizin nefes alması, ses çıkarması gibi etkenler uyumanızı engelleyebilir. Bebeğinizle ayrı odalarda uyumanız size daha rahat bir uyku sağlar. Bebeğinizi en geç bir yaşına gelinceye kadar, kendi odasında yatmaya alıştırın. Yatak odanızı ve yatağınızı yeniden dekore edin. Televizyonu yatak odasından çıkarın.

* Bebeğinizle gereğinden fazla ilgilenmeyin: Bebeğinizin her nefes alışını takip etmek sizi yorar. Her ağladığında, bebeğinizin yanına koşmayın.