kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Nikita tarzı rolllere eriyorum

ASLI ÖRNEK - GÜNAYDIN
Cuma günü vizyona giren 'Peri Tozu' adlı filmde başrol oynayan İpek Değer kendisine hep sevimli karakter teklifleri geldiğini ama Nikita gibi bir seri katili canlandırmak istediğini söylüyor..
İpek Değer ile Mehmet Ali Nuroğlu'nun başrolünü paylaştığı 'Peri Tozu' geçen cuma vizyona girdi. İpek Değer'le canlandırdığı 'Deniz' adlı karakterin arkadaşlık, dostluk ve 'Düşler Ülkesi'ne yapması gereken yolculuğu üzerine kurulu filmini konuştuk.

* Sizi birçok kişi 'İkinci Bahar' adlı diziyle tanıdı. Daha öncesinde neler yapıyordunuz?
Benim ilk çalışmamdı 'İkinci Bahar'. Ardından Jackie Chan'in 'Altın Yumruk İstanbul'da adlı, bir kısmı Türkiye'de çekilen filminde rol aldım. Sonra televizyonda bir teknoloji programına başladım ve beş yıl sürdü.

HÂLÂ KÜÇÜĞÜM
* Filmin içeriğine baktığınızda yaş ortalaması çok anlaşılmıyor. Karakterler bir yandan çok çocuk bir yandan çok genç ve bir yandan da çok yetişkinler...
19-20 yaş aralığı var. Senaryoyu ilk okuduğumda ben de 'Bu kız kaç yaşında, ne yapıyor?' diye düşündüm. Bazı senaryolara ve hikayelere baktığınızda çok net çizgiler var ama günümüzde yaş sınırı da yükseldi. Ben 31 yaşındayım. Eskiden benim yaşımdaki insan çoktan evlenmiş, üçüncü çocuğunu yapmıştı. Şimdi o yaş aralığı skala olarak o kadar genişledi ki, 31 yaşında ama hâlâ küçük bir sürü insan görüyorsunuz dışarıda... Herkesin içinde çocukluk var.

* Okuduğunuz senaryonun aynısının beyazperdeye geçtiğini düşünüyor musunuz?
Senaryoyu okurken kafamda bir şeyler oluşuyordu, ama onları hayata geçirirken ses tonu değişiklikleri vs... oldu.

ELEŞTİRİLER ÖNEMLİ
* Biri, filmi izledikten sonra size negatif bir eleştiride bulunsa ne yaparsınız?
Çok utanırım. Ama tabii kim söyledi, söylediği şey nedir, şurada neden böyle yapmışım diye düşünürüm. Herkesin eleştirisi önemli ama her eleştiri de doğru olmuyor. Kendimi nasıl geliştiririm diye mesai harcayacağım.

* Hiç aklınızda kalan bir karakter oldu mu?
Bu filmde olmadı. Ama genellikle oluyor. Benden bu kadar uzak, oynamamın bu kadar namümkün olduğu karakterleri nasıl beğeniyorum bilmiyorum. Genellikle seri katillere, hatta Nikita tarzındaki rollere eriyorum ben.

* Size hep böyle şeker kız rolleri geliyor ama siz Nikita gibi seri katili oynamak istiyorsunuz çok ilginç değil mi?
Ben bunları söylüyorum ama bunlar gerçekten zor karakterler. Herhangi bir projede bütünlüğe çok inanıyorum. Her şey mükemmel olduğunda düzgün bir iş oluyor. Beni o anlamda zorlayacak bir iş olmasını çok isterim ama tabii bu bir hayal; beni alsınlar 3 ay hiç bilmediğim bir şey öğretsinler. Bu her şey olabilir... Sörf yapmaktan tutun da savaş dansı yapan bir karaktere kadar her şeyi öğrenirim ve çok isterim. Beni başka bir fiziğe büründürecek bir rol çok hoşuma giderdi.
Haberin fotoğrafları