kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Koç: CHP halktan kopuk

AA
Yeni Haber
CHP Genel Başkan Adayı Haluk Koç, ''CHP'deki liderlik anlayışı ve uygulaması maalesef halkla buluşmuyor'' dedi.

Koç, CHP Bodrum İlçe Teşkilatında düzenlenen toplantıda, partisinin halktan kopuk siyaset yaptığını öne sürdü.

Haluk Koç, ''CHP, Ankara'ya sıkışan bir siyasetin uygulayıcısı oldu. Sokaktaki gerçeğe gözlerimizi kapattık. CHP'deki liderlik anlayışı ve uygulaması maalesef halkla buluşmuyor'' diye konuştu.

Seçimlerden sonra CHP'de öz eleştiri ve sorgulama yapılmadığını savunan Koç, CHP'de liderlik anlayışı, örgütlenme modeli ve politikaların gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Haluk Koç, CHP'de bir sistem ve yönetim anlayışı değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu belirterek, ''CHP'de değişim talebi, kişi değişikliği talebi değildir, yönetim anlayışı değişikliği talebidir'' dedi.

Türkiye'nin dinci ya da ırkçı siyasetin tutsağı haline getirilmek istendiğini de öne süren Koç, şöyle konuştu:

''Dincilik ve milliyetçilik gibi iki önemli siyaset virüsünün Türkiye'ye sokulup, Türkiye'nin tutsak haline getirilmek istendiğini ifade ediyorum. CHP olarak bizim söylemlerimiz çok net ve çok açık. Biz, kurucu partiyiz. Farkılıklarımızı, ulusal bütünlüğümüz içinde Cumhuriyet yurttaşlığının eşitliği içinde kucaklayarak yola devam etme gayreti içindeyiz.''

Haluk Koç, parti yönetiminin uygulamaları nedeniyle bazı partililerin küstürüldüğünü, bu durumunda partiyi küçülttüğünü ileri sürerek, genel başkan seçilmesi halinde çabasının partiyi büyütmek yönünde olacağını sözlerine ekledi.