kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İşte acil durum için tek numara

Yeni Haber
Acil durumlar için tek numara hayata geçiyor : 911'in yerli numarası 112 olacak..
İçişleri Bakanlığı ile İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nün Antalya ve Isparta için düzenlediği "112 Acil Yardım için bilgisayar destekli sevk ve yönetim sistemi altyapı kurulumu" ihalesi sonuçlandı. Aselsan'ın kazandığı ihale sonucu projenin hayata geçmesi halinde, Antalya ve Isparta'da yaşayan vatandaşlar tek bir numaradan polis, jandarma, ambulans ve itfaiyeye erişebilecek. Projenin yurt geneline yaygınlaşması bekleniyor.

Aselsan ile İller İdaresi Genel Müdürlüğü arasında 112 Acil Yardım Sistemi Sözleşmesi imzalandı. Proje, Avrupa'da gerçekleştirilmekte olan tek acil yardım numarası güvenlik, sağlık, itfaiye ve benzeri kurumlara vatandaş erişiminin Türkiye'deki ilk örneği olacak.

8 MİLYON YTL'LİK PROJE

04 Nisan 2008 tarihinde imzalanan 8 milyon 150 bin YTL'lik sözleşme kapsamında, Antalya ve Isparta illerinde yaşayan vatandaşların tek bir acil durum numarasını arayarak tüm acil yardım kuruluşlarına erişimlerinin sağlanması hedefleniyor. Antalya ve Isparta illerinde tek operatöre gelen çağrı ile anında ilgili tüm kurumlar harekete geçirilecek.

112 Acil Yardım Sistemi ile Antalya ve Isparta illerine ait sayısal haritalar üzerinde adresler hızla bulunacak ve Aselsan APCO25 Sayısal Trunk Telsiz Sistemi üzerinden entegre edilmiş polis, itfaiye araçları ve ambulansların bilgisayarlarına gerekli bilgiler ve adresler anında aktarılacak. Sözleşme kapsamında Aselsan'ın tasarlayıp ürettiği APCO25 Sayısal Trunk Telsiz Sistemi, iki ilde kurulup işletmeye alınacak. Telsiz sistemi ile mobil birimlerin ses ve veri hizmetleri sağlanacak. Aselsan, bu programda HAVELSAN, NETAŞ ve ASELSANNET firmaları ile çalışacak.

ANKA