kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Er İbrahim Gözdaş

Hırsızlar barikattaki jandarma erini ezdi

Fatih ŞENDİL - Sırrıberk ARSLAN - Nadir UYSAL / SA
İzmir'de polisten kaçan 4 silahlı soyguncu jandarma barikatını aşmak isterken, 21 yaşındaki er İbrahim Gözdaş'a çarparak ölümüne neden oldu. Kaçan soyguncular her yerde aranıyor..
İzmir'de kuyumcuyu soydukları sırada gelen polislerden kaçan silahlı ve maskeli 4 soyguncu, jandarmanın yola kurduğu barikata yakalanmamak için 21 yaşındaki jandarma eri İbrahim Gözdaş'ı ezerek ölümüne sebep oldu. Önceki gece, Denizli'den çaldıkları otomobile, başka bir aracın çalıntı plakasını takan kar maskeli ve silahlı 4 kişi, önce Selçuk'ta bir marketi soydu. Soyguncular, saat 04.00 sıralarında da Tire ilçesine geldi ve gözlerine kestirdikleri Filiz Kuyumculuk önünde durdu. Kuyumcunun yakınında bulunan ve 24 saat açık bir çorbacı dükkânı işleten Ali Sanlığ ise, hırsızlardan şüphelenerek izlemeye başladı. Olay yerinden gazete dağıtım aracı geçince uzaklaşan soyguncular, 10 dakika sonra yeniden gelerek kuyumcunun kepenklerini demir makasıyla kesmeye başladı. Bunun üzerine Ali Sanlığ, durumu polise ihbar etti. Kısa süre sonra bölgeye gele sivil polis ekibini gören soyguncular, otomobille İzmir yönüne kaçmaya başladı.

ARACI BIRAKARAK KAÇTILAR
Kovalama sırasında Tire polisi durumu, Mahmutlar Jandarma Karakolu'na bildirdi. Jandarma da yola "kirpi" adı verilen çivili demirlerle barikat kurdu. Bir süre sonra barikat noktasına gelen soyguncular, 'Dur' ihtarına rağmen hız kesmeden yolun kenarından geçmeye kalkıştı. Ancak bu sırada yolun kenarındaki 21 yaşındaki er İbrahim Gözdaş'a çarparak ölümüne neden oldular. Soyguncular, 3 km. ilerideki Işıklar köyü yakınlarında çamura saplanan aracı terk ederek yaya olarak kaçtı. Bu arada Filiz Kuyumculuk dükkânının sahibi Mehmet Filiz'in kanser nedeniyle bir gün önce yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.