kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İnternet dolandırıcıları yakalandı

Yeni Haber
İnternet şifrelerini ele geçirdikleri vatandaşların hesaplarındaki paraları kendi hesaplarına aktaran iki dolandırıcı, Kadıköy'deki bir banka şubesinde suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre olay sanayi makineleri satan işadamı Hakan Yurttaş'ın hesaplarındaki paraların tanımadığı 3 farklı hesaba havale edildiğini farketmesiyle ortaya çıktı. Hesabındaki 150 bin YTL'nin 95 bin YTL'lik kısmının çekildiğini fark eden Hakan Yurttaş, hemen polisi ve bankayı aradı. İnternet üzerinden sık sık işlem yapan Yurttaş, şifrelerinin kırıldığını ve hesaplarındaki 95 bin YTL'nin 55 bin, 15 bin ve 25bin YTL'lik dilimler halinde üç farklı hesaba havale edildiğini belirledi. Paranın aktarıldığı hesapların bloke edilmesini isteyen Yurttaş, 55 bin YTL'nin bloke işleminden kısa süre önce bir bankanın Beyazıt Şubesi'nden çekildiğini öğrendi.

Dolandırıcıların yakalanması için çalışma başlatan polis ekipleri, iki kişinin Fortis Bank Küçükbakkalköy şubesine gelerek söz konusu hesaplardan para çekmek istediği bilgisine ulaşınca operasyon düzenledi. Banka çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan Kadıköy Asayiş Büro ekipleri, müşteri kılığında bankaya girerek para almayı bekleyen iki zanlıyı suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan Fazlı Ş.(65) ve Ömer R.(30) ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. İnternet üzerinden çok sayıda kişinin hesaplarına giren zanlıların birlikte çalıştığı kişilerin de yakalanması için soruşturma genişletildi.