kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Pardus'tan staj imkanı

24.03.2008
TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) bünyesinde geliştirilen Pardus ulusal işletim sistemi,kapılarını staj yapmak isteyen öğrencilere açtı. Kendine ve problem çözme kabiliyetine güvenen tüm öğrenciler, 18 Nisan 2008 Cuma akşamına kadar başvurularını yapabilirler.

TÜBİTAK UEKAE bünyesinde geliştirilen Pardus ulusal işletim sistemi, Linux ailesinin önemli bir üyesi. 2003 yılı sonlarında başlatılan proje 14 kişilik deneyimli ve yetkin bir çekirdek ekip ve 3 tasarımcının eliyle geliştiriliyor. Pardus, bugün 50 bini aşan bilgisayar sayısıyla, Türkiye'nin en büyük Linux topluluğuna sahip."Nerede staj yapmalıyım?" kaygısı taşıyan tüm öğrencilere, "Pardus Projesi" şimdi kapılarını bir kez daha açıyor. Bu yaz, staj dönemini verimli ve yoğun bir çalışma ile değerlendirmek isteyen tüm öğrencilere farklı bir alternatif sunuluyor.

Pardus Proje Yöneticisi Erkan Tekman, "Eğer TÜBİTAK/UEKAE çatısı altında Pardus geliştiricileriyle birlikte gerçek problemlere çözüm oluşturmak, gerçek anlamda programlama deneyimi kazanmak, ortaya çıkardığınız ürünün insanlar tarafından kullanıldığına tanık olmak ilginizi çekiyorsa, Gebze MAM Yerleşkesi'ndeki Pardus ofisinde yapacağınız bu staj fırsatını değerlendirebilirsiniz" diye konuştu.

Kendine ve problem çözme kabiliyetine güvenen tüm öğrenciler, 18 Nisan 2008 Cuma akşamına kadar başvurularını yapabilirler. Başvuru koşulları ve staj konuları hakkında tüm bilgiyi " " sayfasından edinmek mümkün. Bu sayfada ayrıca Pardus Projesi'nde yapılacak olan stajda, staj süresi içerisinde üzerinde çalışılabilecek projeler de listelenmiş durumda.

Staj yapmak isteyen tüm öğrenciler, özgeçmişlerini ve ilgi alanlarını e-posta ile son başvuru tarihine kadar göndermeleri gerekiyor. Staj başvurularını değerlendirecek olan ekip, başvuru sahibinin çalışmak istediği projeleri ve bu projeler ile ilgili fikirlerini ve yapmak istediklerini duymak istiyor. Bunların yanında eğer var ise daha önce üzerinde çalışılan projeler ile ilgili kısa tanıtım yazıları ve incelenebilecek kaynak kodlar, değerlendirme sürecini hızlandıracak. Ayrıca stajın hangi zaman dilimi içerisinde gerçekleştirilmek istendiği de bildirilmeli.

CİHAN