kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çobanlar ile manken Kayacı polemiği kızışıyor

Yeni Haber
Çobanlar ile manken Aysun Kayacı arasında ki polemik git gide kızışıyor.

Bir televizyon kanalında 'Dağda ki çoban ile benim oyum bir değil' diyerek çobanların tepkilerini üzerine çeken ünlü manken Aysun Kayacı'ya, Erzincan'da çobanlık yapan Özkan İlçi'den (19) geldi.

Çobanlık yaparken devlet memuruna hakaret ettiği gerekçesiyle 1 yıl kitap okuma cezasına çarptırılan ve bu cezası süresince 41 adet Dünya Klasikleri kitabı okuyan Özkan İlçi, okuduğu kitabı 10 günde bir Denetim Serbestlik Kuruma giderek anlatıyordu.

Aldığı ceza süresince hem çobanlık yapan hem de kitap okuyan İlçi, cezasının bitmesiyle birlikte kitap okuması sebebiyle yeniden okula başladığını ve liseyi dışarıdan bitireceğini belirtti. Açık Öğretim Lisesi'ne kayıt yaptıran okuluna devam eden İlçi, "Ben kitap okuyamayı sevmiyordum. Verilen cezadan sonra mecbur kalıp kitapları okudum ve okudukça da sevmeye başladım. Bu sebeple de okula kaydımı yaptırdım. Okuyup üniversiteye giderek öğretmen olmak istiyorum." diye konuştu.

MANKENLERİ KIZDIRACAK SÖZLER

Kendisinin utanılacak bir meslek yapmadığını ve Aysun Kayacı'nın yaptığı açıklama sebebiyle üzüntü duyduğunu ifade eden 19 yaşındaki Çoban Özkan İlçi, "Bu insana karşı çok üzgünüm. Kendisi okumuş ve topluma mal olmuş bir kişinin bu şekilde bir düşünceye sahip olmasına üzüldüm. Bir daha düşünmesi gerekirdi. Çobanlık kötü bir meslek değil, alın teri ve bileğinin gücüyle ekmek kazanan bir meslek. Ayrıca Peygamberlerimizden kalan bir meslektir." şeklinde konuştu.

Özkan, "Aysun Kayacı, kendi mesleğinden utansın, sürekli podyumları çıkarak bedenini insanlara gösterip para kazanan bir insandır. Kendinden utansın çobanları bu kadar aşağılamasın. Kayacı'nın tekrar düşünüp çobanlardan özür dilemesini istiyorum." dedi.

AA