kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yapı Kredi'ye rekor sermaye tavanı

Yeni Haber
Yapı ve Kredi Bankası, 5 milyar YTL'lik rekor tutarla kayıtlı sermaye sistemine geçti.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.'nin 5 milyar YTL tavanla kayıtlı sermaye sistemine geçiş ve bu amaçla esas sözleşmesinde yapacağı değişiklikleri kabul etti.

Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ise 100 milyon YTL olan kayıtlı sermaye tavanını 500 milyona çıkarmak için SPK'ya başvurdu.

Bu arada GSD Holding ile Türk Traktör'ün sermaye artırımları SPK tarafından kabul edildi. GSD Holding 200 milyon YTL olan mevcut sermayesini 50 milyon YTL'lik bedelli artırımla 250 milyona çıkaracak. Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş. de 6 milyon 369 milyon YTL'lik nakit artırımla sermayesini 47 milyondan 53 milyon 369 milyona yükseltecek. Şirket, New Holland Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş.'yi devralarak birleşmesi nedeniyle söz konusu sermaye artırımına gidiyor.

Üç şirket ise bedelsiz sermaye artırımına gitmek için SPK'ya başvuruda bulundu. Anadolu Hayat Emeklilik 55 milyonu iç kaynaklardan, 20 milyonu temettüden olmak üzere toplam 75 milyon, İş Finansal Kiralama A.Ş. 32.1 milyon YTL'si iç kaynaklar, 13.4 milyonu temettüden toplam 45.5 milyon, Kütahya Porselen ise tamamı iç kaynaklardan karşılanmak üzere 22.9 milyon YTL'lik bedelsiz artırım planlıyor.

ANKA