kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çalışanlar yarın da eylemde

Yeni Haber
Ankara'da 1 Nisan'da yapılan iş bırakma eyleminin ardından çalışanlar bu kez de İstanbul'da eyleme çıkıyor. Kızılay Meydanı'nın ardından Kadıköy Meydanı da çalışanların Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) yasa tasarısı protestolarına ev sahipliği yapıyor.

Emek Platformu'nun kararıyla SSGSS yasa tasarına tepkilerini 1 Nisan'da yapılan 2 saatlik iş bırakma eylemiyle gösteren çalışanlar, yarın da Kadıköy Meydanı'nda toplanıyor.

Mitinge, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'le yapılan görüşmelerin ardından uzlaşma sağlandığını açıklayan ancak diğer Emek Platformu üyelerinin tepkisiyle karşılaşan TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ katılmıyor. Ankara eylemlerine de destek vermeyen ve tabanının eleştirilerine maruz kalan TÜRK-İŞ'e bağılı bir çok sendika ise eyleme katılacağını açıkladı.

Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu tarafından düzenlenen ve Kadıköy Meydanı'nda saat 14.00'te başlayacak mitinge katılımın geniş olması bekleniyor.

DİSK, KESK, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Türk Tabipleri Birliği ve Türk Diş Hekimleri Birliği'nin öncülüğünde düzenlenen mitinge TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ katılmazken TÜRK-İŞ'e bağlı bir çok sendikadan ise destek geldi. Mitinge, TÜRK-İŞ'e bağlı 35 sendikanın yarıya yakının katılması bekleniyor.

Öte yandan, 14 Nisan eyleminin ardından düzenlenen protestolara katılmayan ve TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri "aktif olarak" izleyeceğini açıklayan TÜRK-İŞ'te, olağanüstü başkanlar kurulunun bir an önce toplanması isteniyor.

AA