kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
MELİHA OKUR

Beyaz sayfa...

Ben bu filmi çok sevdim. Filmin yapımcısı, yönetmeni, oyuncuları, "Aydınlık Türkiye" için el ele vermiş, darbelerin dayanılmaz sonunu(!) 19 dakikaya sığdırmış.
Yıllardır film çekmeyen yönetmen İrfan Tözüm, gazeteci Nebil Özgentürk'ün hazırladığı ve CNN Türk'te yayınlanan "Türkiye'nin Hatıra Defteri" belgeseli için kamera arkasına geçmiş, çok güçlü bir oyuncu kadrosuyla birlikte 12 Eylül Darbesi'nin öncesi ve sonrası analiz edilmiş.
Film, işkenceci polis ile kalemini satmayan ve direnen, bu yüzden de çok işkence gören bir yazarın, aydının yıllar sonra bir huzurevinde buluşması üzerine kurulmuş. Usta tiyatrocu Müşfik Kenter, oyuncu Halil Ergün, genç kuşak tiyatrocu Yetkin Dikinciler, oyuncu Nilüfer Açıkalın ile türkücü Yavuz Bingöl, öylesine güzel oynamışlar ki, insanın kanı donuyor. Film, Erkan Oğur'un 'Bir Ömürlük Misafirlik' bestesinin, Sinan Cem Eroğlu tarafından düzenlenen yeni versiyonuyla başlıyor. Melodi Tözüm vokalleri yapmış. Ve o dönemi en derinden yaşamış sevgili gazeteci arkadaşım Ünal Ersözlü de rol almış. Kendisi bu kez işkenceci polis.
Hepinizin eline ve yüreğine sağlık...
Türkiye'de "Beyaz Sayfa" açmak kolay mı?