kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Quick China

Ankara'nın trendlerine bak!

Yaprak Aras ŞAHİNBAŞ
Başkent Ankara'nın gece hayatı kan ağlıyor. Gündüz için tercih edilen aktivitelerse yemek ve dans kursları, spor ya da üç saat araba kullanıp soluğu İstanbul'da almak!..
Cinsiyet, yaş, gelir grubu ayrımı olmaksızın bütün başkentlilerin birleştiği ortak paydadır politika. Sohbetlerin, tartışmaların baskın konusu siyasettir. Tunalı Hilmi caddesinde yürürken, yanınıza yaklaşıp gündemle ilgili serzenişte bulunan tanımadığınız amca 'deli' değil, 'duyarlı'dır! Ankara'nın hayat tarzı trendleri de sosyal, kültürel veya ekonomik değişimlerden çok, siyasi gelişmelerle belirlenir. Şu sıralar ise malum, genel bir hoşnutsuzluk hakim.

GÖÇ SÜRÜYOR
Merkez Çankaya olmaktan çıkmış. Şehir hızla batıya doğru kayıyor. Buralarda; Çayyolu taraflarında yaşayanlar da bir buçuk saatlik trafiği çekip şehir merkezine inmektense, hafta sonu üç saat direksiyon sallayıp İstanbul'a kaçıyor. Göç de devam ediyor. 'Devletle' veya 'devlet için' çalışmayanlar ya İstanbul'a ya da yurtdışına gidiyor. Aile işlerinden dolayı Ankara'da kalması gerekenler bile bir yolunu buluyor; ofislerini İstanbul'a taşıyor. Buna rağmen her taraf yeni inşaatlarla dolu. Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan 'alışveriş merkezi furyası'na Ankara da Panora, Cepa, Minesera gibi örnekleriyle uyum sağlıyor. Halen yapımı süren yedi merkez de cabası.

EN 'IN' MUHİT: ÇAYYOLU

Çankaya sadece 'ikametsel' değil, sosyal cazibesini de kaybediyor. Bir kere Arjantin caddesinin eski havası yok. 'Big Chef' adlı kafenin buradaki değil, Çayyolu'ndaki şubesinin brunch'larına rağbet büyük. 'Arjantin'le özdeşleşen 'Las Chicas' da Çayyolu'na yeni mekân açanlardan. Papermoon ise sanılanın aksine büyük bir hayalkırıklığı! Sadece Quick China restoranları her semtte çok iyi iş yapıyor. 'Gece hayatı' deyince, herkesin suratı asılıyor. Bir zamanlar İstanbulluların kulüplerine eğlenmeye geldiği Ankara, artık sadece birkaç 'eller havaya' mekânından soruluyor. 'Şehirde kimsenin kalmaması'nın yanı sıra, devletle iş yapanların barda, içki içerken görülmek istememesi de durgunluğun nedenlerinden sayılıyor. Bu işadamları arasındaki bir diğer trend ise, cuma günleri AKP Genel Merkezi'nin karşısındaki Başyazıcıoğlu Camisi'nde veya çevresinde görünmek!

SAAT DEĞİŞ TOKUŞU MODA
En revaçtaki hobiler, yemek ve dans kursları. Özellikle perşembe akşamları etüt yapan dans kurslarının otellerdeki gösterileri 'ful çekiyor'. Renewa'nın açılmasıyla beraber spor yapanların sayısında da büyük bir artış olmuş. Pilates dersi alanların sayısı da azımsanamayacak kadar çok. Moda trendlerini geriden takip etmeye alışık Ankaralı kızların çoğunun ayağında Converse var. 'Keffiyeh' olarak bilinen 'poşu'lar da nihayet moda olmuş. Ama bağlama tarzı 'sokak modası'ndan çok Harran bölgesindeki modelleri anımsatıyor. Modadaki geç idrak, teknolojide mevcut değil. Neredeyse herkesin elinde iPhone var. Bir diğer eğilim ise 'saat değiş tokuşu': Pahalı bir saat alınıyor, bir süre kullanılıyor. Sıkılınca veya önemli bir toplantı varsa, satın alınan yere giderek bir üst modeliyle değiştiriliyor; konu komşuya hava atılıyor!
Haberin fotoğrafları