kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şanlıurfa'da izinsiz gösteri

Yeni Haber
Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine gitmek isteyen ancak izin verilmemesi üzerine taş ve molotofkokteyli atan bir gruba, güvenlik güçleri basınçlı su ve biber gazı kullanarak müdahale etti.

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın doğum günü bahanesiyle Halfeti'nin Ömerli köyüne gitmek isteyen ve yol güzergahındaki Birecik ilçesine bağlı Karataş mevkisinde önlem alan güvenlik güçlerince durdurulan gruptakiler, eylemin izinsiz olduğu belirtilerek, geçişlere izin verilmemesi üzerine, çevredeki tepelere çıkıp, terör örgütü
elebaşının posterlerini ve örgütü simgeleyen bez parçaları açtı.

Terör örgütü ve elebaşı lehine slogan atıp, taşlarla simgeler oluşturmaya çalışan gruptakilerden bazıları, daha sonra dağılmaları yönündeki uyarılar üzerine molotofkokteyli ve taşlarla güvenlik güçlerine saldırdı.
Güvenlik güçleri, tekrar yaptıkları dağılma uyarılarına uyulmaması üzerine, basınçlı su ve biber gazı kullanarak grubu dağıtmaya çalıştı.

Bunun üzerine dağılan ve bölgede beklemeye devam eden gruptakilere, sık sık bölgeyi terk etmeleri uyarısında bulunuluyor. Bölgede yoğun güvenlik önlemleri devam ediyor.Bu arada, atılan taşlardan bazı araçların camları zarar görürken, kimi basın mensupları da zor anlar yaşadı.

AA