kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

ABD: PKK terör örgütüdür

Yeni Haber
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Tom Casey, terör örgütü PKK'nın, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın terör örgütleri listesinde yer aldığını ve bunun değiştirilmesinin planlanmadığını söyledi.

Düzenlediği günlük basın toplantısında, Avrupa Adalet Divanı'nın terör örgütü PKK'nın AB terör örgütleri listesinden çıkarılmasına ilişkin kararını değerlendirmesi istenen Casey, ''Kararla ilgili pek bilgim yok. Neden böyle bir kararın alındığı konusunu AB'ye sormanızı tavsiye ederim. ABD açısından, biz PKK'yı terörist bir örgüt olarak değerlendiriyoruz ve PKK'nın bu statüsünü değiştirme yönünde bir plan bulunmuyor'' dedi.

Casey, şöyle konuştu:''Bildiğiniz gibi Amerikan yasaları çerçevesinde biz, yabancı terörist örgütler listesi oluşturuyoruz. ABD kongresinde bunu değiştirmeye veya yeniden düzenlemeye yönelik bir plan bulunmuyor. PKK'nın o listedeki yerini hak ettiğini düşünüyorum ve ben bu (Avrupa Adalet Divanı) kararın Amerikan politikası bakımından, PKK'nın mevcut konumu üzerinde bir etkisi olacağı endişesini taşımıyorum.''

KIBRIS

Kıbrıs ile ilgili bir soru üzerine Casey, Lokmacı Kapısı'nın açılması için ''memnuniyetle karşıladık'' dedi.

Casey, ''Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rum liderlerin bir anlaşmaya ulaşmasından cesaretlendik. Geçişler iki toplum arasında sosyal ve ekonomik değişim için fırsatları artıracak. Liderleri, BM gözetiminde kapsamlı çözüm müzakerelerini başlatma yönünde adım atma çabalarından dolayı alkışlıyoruz'' dedi.

AA