kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türkiye organik üründe önemli tedarikçi olabilir

Esas Holding, organik gıda, vitamin, kozmetik ürünlerini bir arada bulunduran "Sağlıklı Ürün Market Zinciri"ni açtı. Esas Holding Başkan Yardımcısı Kamışlı, "Organik üretim alanları büyüyor ve fiyat düşüyor" dedi..
Türkiye'nin ilk organik ürünler marketi Cityform'u 1990'ların sonunda kuran Esas Holding, şimdi konsepte kozmetik ve kişisel bakım ürünlerini de dahil ederek 2.5 milyon YTL'lik yatırımla Citylife mağazalarını kurmaya başladı. Esas Holding ve Prof. Dr. Osman Müftüoğlu ortaklığında kurulan Esom Mağazacılık çatısı altında kurulan Citylife, bünyesinde organik gıda, beslenme destek ürünleri, kozmetik ve kişisel bakım ürünleri barındıran Türkiye'nin ilk ve tek 'Sağlıklı Ürünler Marketi" olacak. Dünya genelinde organik ürün pazarının 50-60 milyar dolara ulaştığını söyleyen Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Esom Mağazacılık Yönetim Kurulu Başkanı Emine Sabancı Kamışlı, "Türkiye ileride bu pazarda çok önemli bir tedarikçi olabilir'' dedi. Yeni konseptin tanıtım toplantısında konuşan Kamışlı, "Hedefimiz 150 metre karelik alanlarda 150 mağazaya ulaşmak. Biz konsepti yarattık. Ama paylaştıkça daha verimli büyüyeceğimizin farkındayız'' dedi. Gelen yoğun talep üzerine franchise sistemini de hızlandırdıklarını dile getiren Kamışlı, Türkiye'deki şu anda 15 binin üzerinde organik üretici olduğunu, pazarın büyüdüğünü, bununla birlikte fiyatların düştüğünü aktararak, diğer ürünlerle organik ürünler arasında yüzde 10'luk fiyat farkı bulunduğunu aktardı. Kamışlı, "Biz bu işe başladığımızda, yanı 90'ların sonunda Türkiye'de bin hektarlık organik üretim alanı vardı. Bugün 200 bin hektara çıktı. Normal ürünle organik arasındaki fark yüzde 400 idi. Üretim arttıkça bu fark da düşüyor" diye konuştu.

UZMAN NOKTALAR
Nişantaşı City's Alışveriş Merkezi, Etiler ve Çiftehavuzlar'da şimdilik üç mağazayla hizmet veren Citylife'lardaki "uzman noktalar''da görev yapan uzman görevliler müşterilere bir tür danışmanlık yapıyor. Bu noktalarda ayrıca ücretsiz kan basıncı, kas ve yağ ölçümleri yaptırılabiliniyor. Mağazalarda yaklaşık 2 bin 500 ürün satılıyor. Citylife mağazalarında ayrıca estetisyenler de cilt bakımı konusunda yaptıkları ölçümlerle danışmanlık hizmeti veriyorlar.