kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gül ve Sarkozy görüştü, masada Nabucco vardı

STELYO BERBERAKİS
STELYO BERBERAKİS
Cumhurbaşkanı Gül, zirvede Fransa lideriyle bir araya geldi. Gazeteler "Sarkozy, Nabucco projesine girmek için Bükreş'i kullandı" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Gül ve Sarkozy görüştü, masada Nabucco vardı
Türkiye'nin Nabucco projesinde Fransa yerine Almanya'yı tercih etmesi, NATO zirvesinin yoğun gündemine rağmen kendine yer buldu. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, hem Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le hem Romanya Cumhurbaşkanı Traian Basescu ile görüşmesinde Nabucco lobisi yaptı. Hazar bölgesi ve İran'dan gelecek doğalgazın transfer edileceği Nabucco projesi önceki gün Gül, Basescu görüşmesinde de gündeme geldi. Basescu, Sarkozy'nin boru hattına dahil olma isteğini Gül'e iletti. Cumhurbaşkanı, konunun değerlendirileceği yanıtı verdi. Fransız Le Monde Diplomatique gazetesine konuşan bir Fransız yetkili, geçen ay Romanya ziyaretinde Sarkozy'nin "Türkiye temaslarında kendileri için kulis yapmalarını istediğini" belirtti.

MÜZAKERE FASLI
Sarkozy, Gül'e Fransa'nın AB konusunda Türkiye ile müzakere fasıllarının açılmasına karşı olmadığı söyledi. Gül de tam üyelik perspektifini anlattı. ABD Başkanı Bush da Cumhurbaşkanı Gül'le görüşmede, Türkiye'nin Irak politikasından duyduğu memnuniyeti bildirdi.
Haberin fotoğrafları