kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İplerin genç prensesi Deniz Soyarslan

Türk kızı Deniz Soyarslan'ın 24 yaşında arkeoloji eğitimi için gittiği İngiltere'de, çocukluk hayali gerçek oldu. Güzel trapezçi, hayatını Marie Claire dergisine anlattı..
İLİŞKİLİ HABERLER
İplerin genç prensesi Deniz Soyarslan
* 1977 yılında İstanbul'da doğdum. Annem gençliğinin 13 yılını Almanya'da geçirmiş, orada grafik tasarım okumuş, babamla evlenince Türkiye'ye yerleşmiş. Babam ise müzik hayatından, sinemacılığa geçmiş ve Özen Film'i bugünlere getirmiş bir işadamı...

DALDAN DALA...

* Üç yaşımda, Natuk Bayta'nın yönettiği 'Toprağın Teri' adlı filmde ağabeyimle beraber rol aldım. Anaokulunda bale, ortaokula kadar da jimnastik, bale ve folklor yaptım.

*
11 yaşında aileme beni jimnastiğe yazdırmaları için tutturdum ama onlar profesyonel bir eğitim için artık çok büyüdüğümü söyleyip beni yolladılar. Gözyaşları ile ayrıldım oradan; bir daha böyle bir şey yapamayacağıma inanmıştım.

* Bilkent Üniversitesi'nde Arkeoloji ve Sanat Tarihi okudum. Bölüm bana araştırmayı ve sanatı sevdirdi. O sırada dalgıçlık kurslarına başladım. Hobimle işimi birleştirerek sualtı arkeolojisine merak sardım. Üç yıl George Bass ile sualtı kazılarında çalıştım.

*
Üniversite yıllarında bir arkadaşım Avrupa'da bir jonglörlük festivaline gitti; döndüğünde bize dünyada 'sirk okulu' diye bir şeyin olduğunu anlattı. Oysa ben ailemle gittiğim ilk sirkte, trapezci olmak istediğimi söylemiştim ve annem trapezci olmak için sirkte doğmam gerektiğini söylemişti!

* Mezun olduktan sonra Sualtı Arkeolojisi master'ı için İngiltere'ye gitmeye karar verdim. Bristol Üniversitesi Sualtı Arkeolojisi ve Tarih Bölümü'ne kabul edildim. Gittiğim ilk hafta da 'Jonglörlük Kulübü'ne üye oldum ve o gün yeniden doğdum!

*
'Circomedia Contemporary Circis and Performance School' çağdaş sirk sanatları ve performans okulunda trapez ve beden tiyatrosu üzerine eğitim aldım. 24 yaşındaydım. Okul bir yıl sürdü, sonra başka bir akrobasi okuluna gittim.