kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gezen'in kredi protestosu tiyatrocuları ikiye böldü!

BÜLENT İPEK - MAGAZİN
Müjdat Gezen'in 30 bin YTL'lik devlet kredisini iade etmesi; Mustafa Alabora ve Levent Kırca tarafından 'kahramanlık' olarak tanımlandı. Nedim Saban ise "Bence yardım miktarını az bulduğu için geri verdi" iddiasında bulundu..
İLİŞKİLİ HABERLER
Gezen'in kredi protestosu tiyatrocuları ikiye böldü!
Usta tiyatrocu Müjdat Gezen'in Trabzon Devlet Tiyatrosu oyuncularına uygulanan ihtar cezasına tepki amacıyla, 30 bin YTL'lik devlet yardımını iade etmesi; meslektaşları arasında görüş ayrılıklarına neden oldu. Gezen geçtiğimiz hafta; oyunlarında Başbakan'a ait 'Ananı da al git' sözünü kullandıkları gerekçesiyle ihtar alan TDT'yi desteklediğini belirterek, "Benim tiyatromda da siyasi eleştiriler yapıldığı için devletin yardımını kabul etmiyorum" demişti.

FARKLI DÜŞÜNÜYORLAR

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bir dilekçeyle başvurarak yardımı reddettiğini belirten Müjdat Gezen'in bu protestosu, tiyatro dünyasını ikiye ayırdı. Kimi sanatçı Gezen'e destek verirken, kimisi de bu protestoyu gereksiz buldu. Levent Kırca ve Mustafa Alabora, Gezen'i 'kahraman olarak gördüklerini' belirtirken; Gencay Gürün, Trabzon Devlet Tiyatrosu'na verilen ihtarı haklı buldu.

YARDIMI AZ BULMUŞTUR!
Nedim Saban ise Gezen'in devletin 30 bin YTL'lik yardımını az bulduğu için iade ettiğini öne sürdü. Saban, "Geçen yıl da birçok oyun sansürlendi. Gezen o zaman aldığı 80 bin YTL yardımı neden iade etmemiş?" sorusunu yöneltti.