kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Klub Karaoke

Karaoke barlarının Kare As'ı

Sesinizin çok da güzel olmasına gerek yok. Mikrofonu kapıp, kendinizi sahneye atabilirsiniz. İçinizden geldiği gibi şarkı söylemek de serbest. Japonya'da başlayan ve tüm dünyaya yayılan karaoke, Türkiye'de de büyük ilgi görüyor. İşte alternatif bir eğlence arayanlar için en popüler karaoke barlar..
Klub Karaoke
(Aldığı oy: 6) * * * * * *
Beyoğlu'nun ünlü mekânı Godet'nin yerinde Mayıs 2006'da açılan, 350 kişi kapasiteli Klub Karaoke'de geleneksel karaoke tarzında özel localar kiralanabiliyor. Farklı konsept odalarında, farklı kişi sayılarında grupları ağırlayabilen Klub Karaoke'de kiraladığınız özel odanızın kapısını kapatarak, dilediğiniz gibi bağırarak, şarkı söyleyebiliyorsunuz. Kısa sürede karaoke severlerin gözde mekânı olmayı başaran Klub Karaoke'nin, 30 bin parçayı aşan bir arşivi var. Çimen Uzsoy, Klub Karaoke'nin farklı büyüklük ve temalardaki odalarıyla şehrin en iyisi olduğu görüşünde: "Bizim ofisçe favorimiz Fetiş odası. Gitmeden önce pole dance denemeleri yapmakta fayda var, zannedildiği kadar kolay değil; yere yapışıp rezil olabiliyorsunuz!" Melis Danişmend, "Doğum günü partileri için çok uygun," derken, Pelin Batu, eski Godet'nin ruhunu taşığıdını düşündüğü için burayı tercih ettiğini ve burada çok eğlendiğini söylüyor. Klub Karaoke Alper Bahçekapılı, Ayşe Özyılmazel ve Yiğit Karaahmet'in de favorileri arasında.
Tel: (0212) 293 76 39


My Moon
(Aldığı oy: 6)
* * * * * *
İstiklal Caddesi Bekar Sokak'taki My Moon, karaoke tutkunlarının en popüler buluşma noktalarından biri. Sabah kahvaltısı, öğle yemeği, akşam yemeği ve bar servisi verilen My Moon'da haftanın her gecesi Türkçe ve İngilizce karaoke var. Cuma ve cumartesi 10.00-05.30, diğer günler 10.00-04.00 arasında açık olan My Moon jüri üyelerimizden Çimen Uzsoy'un favorileri arasında yer alıyor. Uzsoy, My Moon'u İstanbul'da karaokeyi yalnızca Japon turistlerin eğlencesi olmaktan çıkartan yer olarak tanımlarken, Melis Danişmend, "O gece şarkı söylemeye hiç niyetiniz yokken bir anda kendinizi Kutsi'den Bana Ne'yi söylerken bulabilirsiniz. Süper rahat bir ortam," diyor. Yiğit Karaahmet, Sarp Dakni, Ayşe Özyılmazel ve Alper Bahçekapılı da My Moon çok eğlenceli bir mekân olduğu görüşünde birleşiyor.
Tel: (0212) 249 49 10

Mido Restaurant
(Aldığı oy: 4) * * * *

Ortaköy Princess Hotel'in içinde hizmet veren Mido Restaurant, karaoke barıyla ünlü. Burası aslında İstanbul'un en eski karaoke adreslerinden biri. Bundan dokuz yıl önce Maslak Princess içinde karaoke partilerini başlatan Mido, son bir buçuk yıldır Ortaköy'de bu hizmeti veriyor. Mekânın sahibi Koreli Çhoonae Funo, 15 yıldır Türkiye'de yaşıyor. Geniş bir repertuara sahip olan barda, Türkçe dahil sekiz farklı dilde 45 bin şarkı çalınabiliyor. Karaoke partileri pazar hariç her akşam 19.00- 04.00 saatleri arasında yapılıyor. Yiğit Karaahmet, Mido için "En sansayonel karaoke bar," değerlendirmesini yapıyor: "Hande Ataizi bu barda sabaha kadar şarkı söyleyip, mikrofonu kimselere bırakmamış. Sonunda da diğer müşterilerle papaz olmuş." Diğer jüri üyelerimiz Pelin Körmükçü, Ayşe Özyılmazel ve Melis Danişmend karaoke denilince akla gelen yerlerden birinin Mido olduğunu söylüyorlar.
Tel: (0212) 327 18 03

On Bar
(Aldığı oy: 3)
* * *
Yaklaşık dört yıldır her çarşamba karaoke geceleri düzenleyen On Bar'ın düzenli olarak şarkı söylemek için gelen bir müşteri kitlesi var. Teşvikiye'deki Milli Reasürans Pasajı'nın içinde bulunan mekânda partiler, 21.30 civarında başlıyor ve 24.00'e kadar devam ediyor. Yerli ve yabancı, aklınıza gelecek pek çok şarkı bulunuyor. Karaoke arşivinde 4 bin civarında şarkı var. Yan taraflarında tribünlerin de bulunduğu mekân, oldukça hareketli saatlere tanık olmak isteyenlerin tercihi. Jüri üyelerimiz Sarp Dakni, Ayşe Özyılmazel ve Göksan Göktaş, On Bar'da haftada bir gerçekleşen karaoke partilerinin çok eğlenceli geçtiği görüşünü paylaşıyorlar.
Tel: (0212) 296 13 11

Muamma
(Aldığı oy: 1)
*
Rumeli Hisarı'nda 2002 yılından beri hizmet veren Muamma, son iki yıldır eğlenceli karaoke partilerine ev sahipliği yapıyor. Boğaz'a nazır iki katlı mekânın giriş katı 120, üst katı 50 kişi kapasiteli. 10- 15 kişilik grup olduğu zaman karaoke yapılan Muamma'da geniş bir müzik arşivi bulunuyor. Sürekli güncellenen arşivde, 60'lardan günümüze uzanan 600'ün üzerinde yerli, 4000 civarı yabancı parça yer alıyor. Sabah 09.00'da açılan Muamma, gece 02.00'ye kadar açık. Jüri üyelerimizden Çimen Uzsoy, Muamma'nın kalabalık karaoke partileri için ideal olduğunu söylüyor.
Tel: (0212) 265 89 93

Minna's Bistro
(Aldığı oy: 1)
*
Arjantin Caddesi'nde iki buçuk yıldır hizmet veren Minna's Bistro, Ankara'da karaoke keyfi yaşayabileceğiniz mekânların başında geliyor. Karaoke partileri cuma ve cumartesi geceleri 21.00'de başlıyor. İmge Özbek, Minna's Bistro'nun, leziz yemekleri ve sıcak atmosferinin yanı sıra karaoke partileriyle de çok popüler bir yer olduğunu söylüyor: "Burası misafirlerine hem yerli hem yabancı şarkılardan oluşan geniş şarkı listesiyle karaoke keyfini tam anlamıyla yaşatıyor."
Tel: (0312) 468 88 14

Overall
(Aldığı oy: 1)
*
Aşağı Ayrancı'daki Overall, Ankara'nın en popüler rock barları arasında yer alıyor. Canlı müzikseverlerin yoğun ilgi gösterdiği mekânda karaoke partileri de düzenleniyor. Salı ve perşembe geceleri karaoke yapılan mekân, üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği bir yer. İmge Özbek, üniversiteli gençlerin geldiği ve en sevdikleri şarkıları karaoke eşliğinde söyledikleri Overall'da ortamın çok keyifli olduğunu söylüyor: "Mikrofonun elden ele dolaşmasıyla karaoke heyecanı gece geç saatlere kadar devam ediyor."
Tel: (0312) 468 57 85

Bronx
(Aldığı oy: 1)
*
Beyoğlu'nun en ünlü rock barlarından biri olan Bronx'ta ayda bir karaoke partileri de düzenleniyor. Buradaki karaoke partilerinin tarzı ise diğerlerinden farklı. Örneğin geçen ay İstanbul'un ilk Hard Rock/Heavy Metal Karaoke partisi Bronx'ta gerçekleşti. ACDC'den Twisted Sister'a, Metallica'dan Iron Maiden'a, Guns'n Roses'dan Cinderella'ya, hard rock ve heavy metalin yıllardır dillerden düşmeyen tüm şarkıları seslendirildi. Sarp Dakni, Bronx'taki karaoke partilerinin çok keyifli olduğu görüşünde.
Tel: (0212) 293 53 98

Veli Bar
(Aldığı oy: 1)
*
Beyoğlu'nda 1988 yılından beri hizmet veren Veli Bar, müşterilerini haftanın her günü üç ayrı katındaki farklı aktivitelerle ağırlıyor. İşte bu aktivitelerden biri de Türkçe karaoke. Veli Mahzen'de hafta içi her gün düzenlenen Türkçe karaoke günleri çok ilgi görüyor. 660 parçalık bir arşive sahip olan mekânda Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Tanju Okan gibi sanatçıların klasik eserlerini seslendirmeniz mümkün. Jüri üyelerimizden Göksan Göktaş, Veli Bar'daki Türkçe Karaoke gecelerinin çok eğlenceli olduğunu söylüyor.
Tel: (0212) 251 18 93

Klub Karaoke * * * * * *
My Moon * * * * * *
Mido Restaurant * * * *
On Bar * * *

Alper Bahçekapılı
(Rolling Stone dergisi editörü)
Karaoke Club
My Moon

Pelin Batu
(Oyuncu)
Klub Karaoke

Sarp Dakni
(Le Cool İstanbul dergisi editörü)
Klub Karaoke
My Moon
On Bar
Bronx

Melis Danişmend
(Üç Nokta Bir grubunun solisti)
My Moon
Klub Karaoke
Mido Restaurant

Göksan Göktaş
(Yeni Aktüel -18 dergisi editörü)
Veli Bar
My Moon
On Bar

Ayşe Özyılmazel
(Günaydın yazarı)
Klub Karaoke
Mido Restaurant
My Moon
On Bar

Yiğit Karaahmet
(Gazeteci)
Mido Restaurant
Klub Karaoke
My Moon

Pelin Körmükçü
(Oyuncu)
Mido Restaurant

İmge Özbek
(Ankaralı konser organizatörü)
Minna's Bistro
Overall

Çimen Uzsoy
(Time Out dergisi editörü)
Klub Karaoke
My Moon
Muamma
Haberin fotoğrafları