kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Erotizm içerikli kitapları biz dağıtmadık"

Yeni Haber
TTK Başkan Yardımcısı Muammer Yıldız, Sakarya'daki bazı ilköğretim okullarında Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı (TTK) tarafından dağıtıldığı iddia edilen "erotizm" içerikli kitapları kendilerinin dağıtmadığını bildirdi.

Sakarya'da, bazı ilköğretim okullarında "Uçan Küheylan', "Paşa Kızı ile Köylü Çocuğu' isimli Damla Yayınevi'ne ait kitaplar dağıtıldı. Bu kitapların Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı (TTK) tarafından dağıtıldığı iddia edildi. Kitapların içeriğinde erotizm unsurlarının bulunması nedeniyle durum mahkemeye taşınırken, İstanbul 11 Asliye Ticaret Mahkemesi, TTK'ya söz konusu kitaplar ile ilgili olarak alınmış bir karar, bilgi ya da belgenin olup olmadığını sordu. TTK Başkan Yardımcısı Yıldız, söz konusu kitapların TTK tarafından dağıtılmadığı savunmasında bulundu.

"DAMLA YAYINEVİ'NE AİT HİÇBİR BELGE YOK"

TTK Başkan Yardımcısı Muammer Yıldız imzası ile mahkemeye gönderilen savunmada öğretmenlerin sınıflarda yararlanmak amacıyla hazırladığı ve derslerinde kullandıkları kitapları herhangi bir değerlendirmeye tabi tutulmadan kullanabileceklerine dikkat çekti. Yıldız, okullarda ders kitabı dışında kalan öğretim araçlarını derslerde kullandırabileceğini belirtirken, bu eğitim araçlarında sorumluluğun öğretmende olduğunu anlattı. Yıldız, yaptığı savunmada MEB tarafından satın alınacak eğitim araçlarının, ilgili yönetmelik ve yönerge gereği incelendiğini kaydetti. Yıldız, ücretsiz dağıtımı yapılacak eğitim araçları ile ilgili Bakanlık onayı alınarak incelenmek üzere TTK'ya başvurulduğunu açıklarken, "Dava konusu Damla Yayınevi'ne ait eserler konusunda 2007 yılında Başkanlığımızca verilmiş karar, bilgi ve belgeye ulaşılamamıştır" dedi.

(ANKA)