kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ASYALILARA GÖRE KRİZ SONA ERDİ ABD Merkez Bankası’nın açıklamalarının ardından Asya borsaları açılışta yükselişlerle güne başladı ve Asyalı analistler "Krizde en kötü günler geride kaldı" yorumları yaparak diğer borsalara moral verdi.

ABD'nin 'Kartal' Fonu borsayı ayağa kaldırdı

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
Siyasi gerilimin azalması ve dışarıdaki havaya bir de ABD'li Lone Pine Capital'in alımları eklenince borsa moral buldu..
Türkiye önceki günden bu yana küresel piyasalara yeniden bağlanarak yükseliş hareketinde yerini aldı. Ancak İstanbul Borsası'ndaki 2 günlük yükseliş de ABD'li bir hedge fonun büyük etkisi vardı. Adı Lone Pine Capital... Fonun lakabı Amerikan Kartalı... En büyük özelliği hisse senetlerinin dip seviyelerine yaklaştığı dönemlerde piyasaya girip kâğıtları toplamak. Nitekim Lone Pine Capital yine özelliğini bozmadı ve 1 Nisan'da önce Garanti Bankası hisselerini ilgi gösterip 120 milyon YTL'lik hisse aldı. Yine aynı gün 60 milyon YTL'lik de Doğan Yayın Holding hissesi aldı. ABD'li fonun girişimi dünyada borsalar ayağa kalkarken Türkiye'de yatırım yapan diğer yabancı fonların da ilgisini artırdı. 1 Nisan'da İMKB yüzde 4.25 prim yaparken, dün de yüzde 0.76 arttı. İMKB-100 dün en yüksek 41 bin 868 puanı görünken 40 bin 985 puanla günü tamamladı.

DOLAR 1.28'E GERİLEDİ
Bu arada önceki gün 1.35 liraya kadar çıkan dolar dün 1.28 liraya geriledi. Doların Türk Lirası karşısında dünkü değer kaybı yüzde 2.5 olurken, bankalararası piyasada dolar 1.2820-1.2845 YTL'den kapandı.