kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Siverek'te patlama: 4 yaralı

Yeni Haber
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Yıldızlar köyünde, henüz belirlenemeyen bir cismin patlaması sonucu 1'i ağır, 4 kişi yaralandı.

Yıldızlar köyünde bir kişi, sabah saatlerinde tarlada bir cisim buldu. Köylülerin cisim üzerinde inceleme yaptıkları sırada, patlama meydana geldi. Patlama sırasında, Ümit Satış'ın (17) sağ ayak bileği koptu. Hanifi (34), Vedat (15) ve Şiyar Yıldız (3) ise vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı.

Yakınları tarafından özel araçlarla Şanlıurfa Devlet Hastanesine götürülen yaralılar, tedavi altına alındı.İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, olayın ardından patlamanın sebebinin belirlenmesi için Yıldızlar köyünde inceleme başlattı.

HASTANEDE ARBEDE


Bu arada olayı haber alıp, hastaneye giden yaralıların yakınları, hastalarını il dışındaki başka bir hastaneye götürmek istediklerini belirterek, güvenlik görevlileri ve sağlık personelleriyle tartıştı.Öte yandan başka bir konu için hastaneye gelen jandarma ekibinden 2 asker, yaralı yakını Mehmet Emin Yıldız'ın saldırısına uğradı. Bu sırada meydana gelen arbede hastane polisi ve vatandaşların çabasıyla yatıştırıldı.Polis ekipleri, jandarma ekibinin şikayetçi olması üzerine Mehmet Emin Yıldız'ı gözaltına aldı.Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

PATLAMANIN, KÖYLÜLERİN BULDUKLARI BİR MERMİDEN MEYDANA GELDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki patlamanın, köylülerin bir süre önce buldukları bir patlayıcıya ait mermiyi, hurdacıya satmak istedikleri sırada meydana geldiği iddia edildi.

Şekerli köyüne bağlı Yıldızlar mezrasında vatandaşlar, ellerinde bulunan cismi köye gelen bir hurdacıya satmak istedi. Hurdacının almak istemediği cisim, köylüler tarafından bir süre incelendikten sonra boş bir alana atıldığı sırada şiddetli bir patlama meydana geldi.

Bu sırada Ümit Satış'ın (17) sağ ayak bileği koptu. Hanifi (34), Vedat (15) ve Şiyar Yıldız (3) ise çeşitli yerlerinden yaralandılar. Şanlıurfa Devlet Hastanesinde tedavi altında bulunan yaralılardan Şiyar Yıldız dışındakilerin sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi. İlçe Kaymakamı Kemal Yıldız, jandarma ekiplerinin olayın meydana geldiği köyde incelemelerini sürdüğünü belirtti.

Yıldız, hurdacıya satılmak istendiği iddia edilen cismin bir patlayıcıya ait mermi olabileceği ihtimali üzerinde durduklarını, patlamanın kesin nedeninin incelemenin ardından belirleneceğini kaydetti. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen patlamada 3'ü ağır, 4 kişi yaralanmıştı.

YARALANAN 4 KİŞİDEN 1'İ, DURUMUNUN AĞIRLAŞMASI ÜZERİNE GAZİANTEP'E SEVK EDİLDİ

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde meydana gelen patlamada yaralanan 4 kişiden 1'i, durumunun ağırlaşması üzerine Gaziantep'e sevk edildi.

İlçenin Şekerli köyüne bağlı Yıldızlar mezrasında sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen bir cismin patlaması sonucu yaralanan 4 kişiden Vedat Yıldız (15), durumunun ağırlaşması üzerine Gaziantep'e gönderildi. Bu arada, patlamanın kesin nedeninin incelemenin tamamlanması sonucu ortaya çıkacağı bildirildi.

Siverek'in Şekerli köyüne bağlı Yıldızlar mezrasında sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen bir cismin patlaması sonucu sağ ayak bileği kopan Ümit Satış (17) ile vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan Hanifi (34), Vedat (15) ve Şiyar Yıldız (3), Şanlıurfa Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştı.

(AA)