kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sevgililer boğazları kesilerek öldürüldü

Yeni Haber
Adana'da bir barda şarkıcılık ve konsomatrislik yapan genç kadınla, yaklaşık 1 yıldır beraber yaşadığı barın sahibinin oğlu, evlerinde 9 yerinden bıçaklanmış ve boğazı kesilmiş halde bulundu.

Demetevler Mahallesi'nde yaşayan, bir barın sahibi Ramazan Güler'in oğlu Tümer Güler'den (27) haber alamayan yakınları, eve gelerek kontrol etmek istedi.

Evde ışık yanmasına rağmen kapının açılmaması üzerine Güler'in yakınları pencerenin demir korkuluklarını sökerek içeriye girdi. Oturma odasında Tümer Güler'in ve yaklaşık 1 yıldır birlikte yaşadığı Banu Sabah'ın (27 kanlar içindeki cesediyle karşılaşan yakınları, durumu polise bildirdi.

Sevgililerin kalp bölgesi ağırlıkta olmak üzere 9'ar bıçak darbesi aldıkları ve boğazları kesildiği belirlendi. Olay yerine gelen adli tıp uzmanları, Tümer Güler ve Banu Sabah'ın dün öğle saatlerinde öldürülmüş olabileceğini kaydetti.

Cinayeti duyduktan sonra eve gelen Tümer Güler'in ağabeyi ve diğer yakınları, olay yeri inceleme ekipleri içeride çalışmalarını yaparken eve girmek istedi. Güler'in yakınlarıyla içeriye girmelerine izin vermeyen polis ekipleri arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Olay yerine takviye ekipler sevk edilirken, sokak, güvenlik şeritleri çekilerek yapılan inceleme çalışmaları tamamlanana kadar kapatıldı.Nöbetçi cumhuriyet savcısının evde yaptığı incelemenin ardından cesetler, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılırdı.

KADININ EVLİ OLDUĞU İDDİASI


Güler'in barlarda şarkıcılık ve konsomatrislik yapan Banu Sabah ile babasının işlettiği barda çalıştığı sırada tanıştığı öğrenildi.Güler'in ailesinin ilişkisine karşı çıkması üzerine buradan ayrılan ve daha sonra iki değişik barda daha çalışan Sabah'ın ismi açıklanmayan biriyle resmi evli olmasına rağmen, bir süredir ayrı yaşadığı iddia edildi. Banu Sabah'ın ayrı yaşadığı eşinin yaklaşık 10 ay önce eve gelerek, Güler ve Sabah'ı tehdit ettiği öne sürüldü.

Bu olaydan sonra Demetevler Mahallesi'ndeki eve taşınan Güler ve Sabah'ın kira kontratını imzalarken kendilerini yeni evli olarak tanıttıkları kaydedildi.

Komşuları, Güler'in kendilerine ''kızı ailesi vermiyordu ben de kaçırdım. nikah kıydım'' dediğini, Sabah'ın da bir pizzacıda çalıştığı için genellikle evde bulunmadığını belirttiğini söylediler. İsmini açıklamak istemeyen ev sahibi de taşındıktan sonra Güler ve Sabah'ı bir kaç kez evde gördüklerini, komşuluk ilişkilerinin bulunmadığını söyledi.

Varlıklı bir aileden gelmesine rağmen Güler'in evinde kullanılmış eşyaların bulunduğu dikkat çekti. Sevgililerin ölü bulunduğu yerin yanındaki odanın duvarlarında ise cep telefonuyla çekildiği tespit edilen çok sayıda fotoğraf asılı olduğu ve ''seni çok seviyorum'' gibi yazılar yazıldığı gözlendi.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma yürüten Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, saldırının çifti tanıyan bir veya birkaç kişi tarafından işlenmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Kapının zorlanmadığı ve boğuşma izlerine rastlanılmadığı tespit edilirken, çiftin komşuları ve üst katta oturan ev sahibi, yakınları içeri girip cesedi görene kadar herhangi gürültü veya kavga sesi duymadıklarını kaydettiler.

Güler ve Sabah'ın cep telefon kayıtlarını incelemeye alan ekipler, olayla ilgili 4 kişiyi gözaltına aldı. Öte yandan, annesi Semra Yücel ile katıldığı ''Gelinim Olur musun?'' yarışmasıyla tanınan ve 17 Eylül 2005 yılında aldığı aşırı dozda uyuşturucu sonrası yaşamını yitiren Ata Türk'ün (24) de ölmeden önce şarkıcı Cansever ile birlikte, Sabah'ın bir dönem sahne aldığı ve Güler'in babasının sahibi olduğu barda görüldüğü belirtilmişti.

Olayla ilgili ifadesi alınan bar sahibi Ramazan Güler, daha sonra organizatör Hüseyin Karlı ile bir basın açıklaması yaparak, Ata Türk'ü daha önceden tanımadığını, öldüğü gün gördüğünü, barda herhangi bir uyuşturucu kullanımının mümkün olmayacağını ifade etmişti.

BAŞLARINDA BEKLEDİ

Bu arada, olay yerine gelen polis ekipleri, genç çiftin köpeklerini, cesetlerinin başında beklerken buldu.Sabah ve Güler'in bu eve taşındıktan sonra aldıkları köpeğin, polis ekiplerinin tüm çağrılarına rağmen cesetlerin yanından ayrılmadığı gözlendi. Cesetlerin morga kaldırılmasının ardından bir dolabın içine saklanan köpeğin, gözlerinden kanlı yaşlar akması dikkati çekti.

Savcının talimatıyla incelemenin ardından evin kapısını mühürleyen polis ekipleri, köpeği ev sahiplerine teslim etmek istedi. Ancak, ev sahiplerinin bunu kabul etmemesi üzerine, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinden yardım istendi. Köpek, daha sonra ekipler tarafından Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan hayvan barınağına götürüldü.

BOĞAZI KESİLEREK ÖLDÜRÜLEN ÇİFT TOPRAĞA VERİLDİ

Adana'da, 9 yerinden bıçaklanmış ve boğazı kesilmiş halde bulunan, şarkı söyleyip konsomatrislik yapan genç kadınla çalıştığı barın sahibinin oğlunun cenazeleri, ayrı mezarlıklarda toprağa verildi.

Demetevler Mahallesi'ndeki evlerinde ölü bulunan bar sahibi Ramazan Güler'in oğlu Tümer Güler (27) ve yaklaşık bir yıldır beraber yaşadığı, barlarda şarkı söyleyen ve konsomatrislik yapan Banu S'nin (27) cenazeleri, Adana Adli Tıp Kurumu Morgundaki incelemenin ardından yakınlarına teslim edildi.

Tümer Güler'in cenazesi, akrabaları tarafından merkez Seyhan ilçesindeki Kabasakal Mezarlığında, eşinden ayrı yaşayan ve bir çocuk annesi Banu S'nin cenazesi de merkez Yüreğir ilçesi Sofulu beldesindeki Buruk Mezarlığında toprağa verildi.

Bu arada, olayla ilgili araştırmalarını sürdüren Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından daha önce çiftin kaldığı eve gelerek tehditte bulunduğu iddia edilen Banu S'nin ayrı yaşadığı eşi R.S. (24) gözaltına alınarak, Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Olayın ardından Banu S. ve Tümer Güler'in cep telefonu kayıtlarının incelenmesiyle tespit edilenlerin, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

(AA)