kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Fenerbahçe karnavalı

Yeni Haber
Fenerbahçe'nin, Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk maçında İngiliz ekibi Chelsea'yi 2-1 yendiği karşılaşma sonrası sarı-lacivertli taraftarlar büyük sevinç yaşadı.

Şükrü Saraçoğlu Stadı'nı karnaval alanına çeviren Fenerbahçe taraftarı, galibiyeti davul ve zurna ile kutladı.

FENERBAHÇELİ FUTBOLCULAR TURU GEÇECEKLERİNE İNANIYOR

Bu arada karşılaşma sonrası Fenerbahçeli futbolcular basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yaptığı kurtarışlarla galibiyette büyük rol oynayan kaleci Volkan Demirel, 2-1'lik skorun İngiltere'deki rövanşta yeterli olacağını söyledi. Maç sonrası açıklamalar yapan Volkan Demirel, "Şampiyonlar Ligi'nde maçlara genel olarak 1-0 mağlup başlıyoruz. Fakat takım olarak o kadar iyiyiz ki, sonunda galip bitiriyoruz. Bugün de ikinci yarıdaki iyi oyunumuzla galip geldik. Bu skor, İngiltere'de alacağımız skorla birlikte bize yeter diye düşünüyorum. İkinci yarıdaki bu oyunun aynısını, İngiltere'de de ortaya koyarsak, turu geçeriz diye düşünüyorum. Maçın başında konsantre eksikliğinden dolayı iyi oynayamadık. İkinci yarı hocamızın söylediklerini sahaya iyi yansıttık ve galibiyet geldi. İkinci maçta da yeterli skoru alıp, turu atlayacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

DEİVİD:''KENDİMİ AFFETDİRDİĞİM İÇİN MUTLUYUM''

Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk maçında kendi kalesine ve rakip kaleye attığı iki golle maçın akışını değiştiren Deivid ise, ''Sadece attığım gol için değil, kazandığımız ve kendimi affettirdiğim için çok mutluyum. Başımı öne eğmedim. Hırsımı devam ettirdim, pes etmedim ve golümü attım. O pozisyonda topu kesmek istedim fakat top içeri girdi, yapacak bir şey yok. Önemli olan boyun eğmemekti ve maçı çevirmekti. Bunu yaptık. Rövanş için gol sözü vermiyorum ama bu kadar hırslı, istekli ve yürekli bir futbol sözü veriyorum" dedi.

-KAZIM:''İYİ KÖTÜ HERŞEYİ BU TAKIM YAPIYOR''-

Fenerbahçe'nin Chelsea karşısındaki ilk golünü atan Kazım şunları söyledi: "Kendi evimizde rakibimize karşı kazandığımız için mutluyuz. Bizim için küçük de olsa deplasmanda oynayacağımız maç için bir avantaj. Deplasmanda da bir maç oynayacağız. Bunun bilincindeyiz. Bu galibiyet, ilk golü ben attım diye bana yüklenmemeli. Çünkü biz bir takımız ve bu anlamda iyi ve kötü her şeyi birlikte yapıyoruz. Bu anlamda takım olarak iyi oynadık ve kazandık."

FENERBAHÇE'NİN GALİBİYETİ SONRASI TAKSİM KARNAVAL YERİNE DÖNDÜ

Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk mücadelesinde, Fenerbahçe'nin Chelsea'yi Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda 2-1 mağlup etmesinin ardından taraftarlar sokağa döküldü. Fenerbahçe Colin Kazım ve Deivid'in ikinci yarıdaki golleriyle galibiyete ulaşırken, hakemin son düdüğünün ardından Taksim Meydanı'nda toplanan taraftarlar alanı karnaval yerine çevirdi.

Maç sonrasında sokağa dökülen Fenerbahçeli taraftarların ilk adresi Taksim Meydanı oldu. Türk ve Fenerbahçe bayraklarını ellerine alan taraftarlar Taksim Meydanı'nda toplandı. Birçok taraftar da arabalarıyla Taksim Meydanı'na gelerek sevinç gösterilerine ortak oldu.

İkinci yarıda gelen Colin Kazım ve Deivid'in golleri sırasında meydandaki büyük ekranda maçı seyreden taraftarların da sevinci görülmeye değerdi. Hakemin son düdüğünün ardından meydana gelen diğer taraftarların da katılımyla galibiyet sevinci karnavala dönüştü. Davul zurna eşliğinde oynayan taraftarlar, yaktıkları meşalelerle kutlamalara renk kattı. Sevinç gösterileri geç saatlere kadar sürdü.

CHELSEA GALİBİYETİ, İZMİR'DE FENERBAHÇELİLERİ SOKAĞA DÖKTÜ

Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında, Fenerbahçe'nin İngiltere'nin Chelsea takımını 2-1 yenmesinin ardından taraftarlar galibiyeti doyasıya kutladı.

Maçın bitiş düdüğüyle birlikte İzmir'de çok sayıda vatandaş, meydanlara ve sokaklara çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi de, Fenerbahçeliler ve Fenerbahçe'yi destekleyenler için Cumhuriyet Meydanı'na dev ekran kurdu. Meydandaki dev ekrandan maçı izleyenler bitiş düdüğünün hemen ardından çalmaya başlanan Fenerbahçe Marşı ile galibiyeti doyasıya kutladı.

ERZİNCAN'DA FENERBAHÇE TARAFTARLARINI SOKAĞA DÖKTÜ

İngiltere'nin güçlü ekiplerinden Chelsea'yi Kadıköy'de 2-1 mağlup eden Fenerbahçe, tüm yurt genelinde olduğu gibi Erzincanlıları da sokaklara döktü. Maçın bitiş düğünün çalmasının ardından sokaklara çıkan Erzincanlılar, halaylar çekep araç konvoylarıyla galibiyetin tadını doyasıya yaşadı.

Avrupa Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk karşılaşmasında İngiliz ekibi Chelsea'yi 2-1 mağlup eden Fenerbahçe, rövanş için avantajlı bir skor elde etti. Kadıköy'de heyecan dolu dakikalarından ardından maçın bitiş düdüğü ile birlikte Erzincanlılar sokaklara dökülerek galibiyeti doyasıya kutladı.

Fenerbahçe bayrakları ve formalarıyla sokaklara çıkan Erzincanlılar şarkılar söyleyip halaylar çekti. Erzincan dörtyol mevkiinde toplanan Fenerbahçe'liler takımları lehine tezahüratlar yapıp, sık sık yolu ulaşıma kapattı. Galibiyet coşkusunu araçlarından marşlar söylerek kutlayan vatandaşlar, geç saatlere kadar Erzincan sokaklarında fener alayı yaptı.

SİNOP'TA COŞKUYLA KUTLANDI

Sinop'ta Fenerbahçe taraftarları, maç sonrası sokaklara dökülerek, takımlarının galibiyetini kutladı.

Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçında karşı karşıya geldiği İngiltere'nin Chelsea takımını kendi sahasında 2-1 mağlup etmesinin ardından Sinop'ta Fenerbahçeliler, bayraklarını kaparak, sokaklara döküldü. Maçın bitmesinden sonra Uğur Mumcu toplanan bir grup Fenerbahçe taraftarı, ellerindeki Fenerbahçe bayrakları ile tezahüratlar yaptı. Kent genelinde araçları ile konvoylar oluşturan taraftarlar, polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemi altında kutlamalarını sürdürdü. Uğur Mumcu Meydanı'nda takımlarının galibiyetlerini kutlayan taraftarlar, kentin sokaklarında bir müddet dolaştıktan sonra polisin uyarıları ile olaysız bir şekilde dağıldı.

FENERBAHÇE, VANLI TARAFTARLARINA ÇİFTE BAYRAM YAŞATTI

Fenerbahçe, Chelsea galibiyeti ile Van'daki taraftarlarına çifte bayram yaşattı.

Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümünün kutlandığı gün, Fenerbahçeli taraftarlar çifte sevinç yaşadı. Fenerbahçe taraftarı geç saatlere kadar caddelerde galibiyeti kutladı.

Fenerbahçe'nin dünya devi Chelsea'yi 2-1 yenmesi ile Vanlılar sokaklara döküldü. Çarşı merkezinde bulunan Cumhuriyet Caddesini bayram yerine çeviren Vanlılar geç saatlere kadar araçlarıyla caddelerde turlar atarak galibiyeti kutladı.

ADANA'DA FENERBAHÇE COŞKUSU

Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final karşılaşmasında Fenerbahçe'nin Chelsea'yi 2-1 yenmesini Adanalılar sokaklarda kutladı.

Maçın tamamlanmasının ardından bayraklarını alarak Gazipaşa Caddesi'ne koşan Adanalılar, sevinç gösterilerinde bulundu. Adana caddelerinde oluşan yüzlerce araçlık konvoylar, geç saatlere kadar devam etti. Adanalı Fenerbahçe taraftarları, sevinçlerini caddelerde tur atarak kutladı. Caddelerde toplanan taraftarlar zaman zaman araç trafiğini keserek uzun süre tezahüratta bulundu. Emniyet ekipleri, çevrede geniş güvenlik tedbirleri aldı.

EDREMİTLİLER FENERBAHÇE'NİN GALİBİYETİNİ COŞKUYLA KUTLADI

Fenerbahçe'nin Chelsea zaferi, Edremit'te büyük coşkuyla kutlandı.

Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk maçında İngiltere'nin Chelsea takımını Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda 2-1 yenen Fenerbahçe, taraftarlarına büyük sevinç yaşattı. Fenerbahçeliler, maçın son düdüğü ile birlikte tüm yurtta olduğu gibi Balıkesir'in Edremit ilçesinde ellerine aldıkları sarı lacivert bayraklarla sokaklara döküldü. İlçenin işlek caddelerinde otomobilleriyle dolaşan Fenerbahçeliler, Chelsea galibiyetini korna çalarak kutladı. Sevinç gösterilerinde bazı taraftarların araçlarında çaldıkları roman havalarıyla birlikte cadde ortasında oynamaları dikkat çekti.
Geç vakitlere kadar eğlenen taraftarlar, polislerin uyarısıyla dağıldı

DÜZCELİLER FENERBAHÇE GALİBİYETİNİ SOKAKLARDA KUTLADI

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk maçında Chelsea takımını 2-1 yenmesinin ardından sokaklara dökülen Düzceliler maçın galibiyetini önce silah atışları ile kutladılar ardından araçlarına binerek Düzce sokaklarında konvoy oluşturarak tur atmaya başladılar.

Fenerbahçe taraftarları, İstanbul Caddesi üzerinde uzun araç konvoyları oluşturdu. Çoluk çocuk tehlikeye aldırmadan araçların camlarından sarkarak bayrak sallarken emniyet ekipleri ise üzücü olayların yaşanmaması için sıkışan trafiği ara yollara verdi. Taraftarlar cadde üzerinde yaklaşık 2 saat boyunca klakson çalarak Fenerbahçe marşı söylediler.

FENERLİLER TEKİRDAĞ'DA GALİBİYETİ KORTEJ YAPARAK KUTLADI

Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında, Fenerbahçe'nin İngiltere'nin Chelsea takımını 2-1 yenmesinin ardından taraftarlar galibiyeti doyasıya kutladı. Galibiyetin sevincini yaşayan Tekirdağlı Fenerbahçeliler, araçları ile kortej yaparak takımlarına destek oldu.

Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk mücadelesinde, Fenerbahçe'nin Chelsea'yi Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda 2-1 mağlup etmesinin ardından taraftarlar sokağa döküldü. Fenerbahçe Colin Kazım ve Deivid'in ikinci yarıdaki golleriyle galibiyete ulaşırken, hakemin son düdüğünün ardından Tekirdağlı taraftarlar şehri karnaval yerine çevirdi. Araçları ile kortej yapan taraftarlar, takımlarının bayraklarını salladı.

Bazı vatandaşlarda galibiyeti davul zurna çalarak kutladı. Fenerbahçe bayrakları ve formalarıyla sokaklara çıkan Tekirdağlılar şarkılar söyleyip halaylar çekti. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Fenerbahçeliler takımları lehine tezahüratlar yapıp, sık sık yolu ulaşıma kapattı. Galibiyet coşkusunu araçlarından marşlar söylerek kutlayan vatandaşlar, geç saatlere kadar Tekirdağ sokaklarında fener alayı yaptı.

EDİRNELİLER FENERBAHÇE'NİN CHELSEA GALİBİYETİNİ SOKAKLARDA KUTLADI

Edirneliler Fenerbahçe galibiyetinin sevincini, araç konvoylarıyla turlar atarak kutladı.

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk karşılaşmasında İngiliz ekibi Chelsea ile karşı karşıya gelen Fenerbahçe, maçı 2-1 kazanması tüm yurtta taraftarı sokaklara döktü. Maçın bitiminin hemen ardından kutlamalar Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde başladı. Onlarca taraftar sevinç gösterilerinde bulunurken bazı taraftalar araçlar ile sevinç turları attı. Ancak içinde çok sayıda taraftarın bulunduğu üstü açık bir aracın aniden hareket etmesi herkesin yüreğini ağzına getirdi. Araç kasasında bulunan taraftar aracın ani kalkış yapması sonucu kafa üstü aşağı düştü. Araçtan sarkan taraftarı aracın sürücüsü uzun süre fark etmedi. O şekilde devam eden taraftarın imdadına arkadaşları yetişti. Bacaklarından tutulan genç muhtemel bir faciadan kıl payı kurtarıldı.

FENERBAHÇE TARAFTARLARI LONDRA'DA COŞTU

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea ile İstanbul'da oynadığı maçı kaçırmayan gurbetçiler, Londra'da Fenerium Derneği başta olmak üzere bir çok bar ve kahvehaneleri tıka basa doldurdu.

Büyük bir heyecan içerisinde maçı izleyen taraftarlar, art arda gelen Fenerbahçe golleri sonrasında adeta coştu. Fenerbahçe'nin 2-1 öne geçmesinin ardından maçın bitimini sabırsızlıkla bekleyen yüzlerce taraftar, maçın bitiş düdüğüyle birlikte sokaklara akın etti. Özellikle Kuzey Londra'da Türk vatandaşların yoğun yaşadığı bölgelerden Hackney bölgesinde ana yolları trafiğe kapatan taraftarların sevincine, yoldan geçen İngilizler de katıldı. Şaşkın halde ne olduğunu anlamadan taraftarların sevincine korna çalarak ortak olan sürücülerden bazıları ise taraftarların yoldan çıkması için uzun süre beklediler. Bu arada taraftarlardan bazılar, yoldan geçen arabaları durdurarak arabaların camları üzerine Fenerbahçe bayrağı astılar.

Ballack: "Fenerbahçe Londra'da bile gol atabilir." Bu arada maç sonrası İngiliz basınına konuşan Chelsea'nın yıldız futbolcusu Michael Ballack, Fenerbahçe karşısında daha iyi bir futbol oynadıklarını ancak Fenerbahçe'nin de 7 futbolcuyla birlikte atak yapan bir takım olduğunu belirterek, "Fenerbahçe iyi bir ekip; 7 - 8 kişiyle saldırıyorlar. Bizim sahamızda bile got atabilirler." dedi.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Fenerbahçe 28 19 6 3 61 28 63
2 Galatasaray 28 18 7 3 51 20 61
3 Sivas 28 19 4 5 46 20 61
Tümünü göster...
4 Beşiktaş 28 18 4 6 44 28 58
5 Kayseri 28 13 9 6 44 25 48
6 Denizli 28 11 6 11 37 36 39
7 Trabzon 28 11 5 12 37 36 38
8 G.B. Oftaş 28 9 9 10 28 29 36
9 Ankaragücü 28 9 9 10 29 34 36
10 İ.B.B. Spor 28 9 8 11 39 36 35
11 Gaziantep 28 8 8 12 30 40 32
12 Bursa 28 7 10 11 28 33 31
13 Ankaraspor 28 7 9 12 28 33 30
14 G.Birliği 28 7 7 14 38 44 28
15 Konya 28 8 4 16 28 57 28
16 V.Manisa 28 6 8 14 37 51 26
17 Ç.Rize 28 6 7 15 27 51 25
18 Kasımpaşa 28 5 4 19 19 50 19
Haftanın Maçları
28. Hafta
 Ankaraspor 1  
  Trabzon 0  
 Denizli 3  
  G.Birliği 2  
 Beşiktaş 1  
  Fenerbahçe 2  
 Kayseri 1  
  İ.B.B. Spor 2  
 Ankaragücü 2  
  Bursa 0  
 Kasımpaşa 0  
  Sivas 4  
 Konya 0  
  G.B. Oftaş 1  
 V.Manisa 2  
  Ç.Rize 1  
 Galatasaray 0  
  Gaziantep 0  
Haftanın Maçları
29. Hafta
 Trabzon Denizli Cuma 20:00  
 G.B. Oftaş Kasımpaşa Cumartesi 15:00  
 Fenerbahçe Kayseri Cumartesi 19:00  
 İ.B.B. Spor Ankaraspor Pazar 15:00  
 Sivas Beşiktaş Pazar 15:00  
 Gaziantep Ankaragücü Pazar 15:00  
 Bursa V.Manisa Pazar 15:00  
 Ç.Rize Konya Pazar 15:00  
 G.Birliği Galatasaray Pazar 19:00