kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Maçtan notlar

AA
Yeni Haber
Fenerbahçe'nin, Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda, Chelsea ile yapacağı ilk maç öncesi Kadıköy'de gün boyu büyük hareketlilik yaşandı.

Öğle saatlerinden itibaren Kadıköy'e gelmeye başlayan taraftarlar, akşam saatlerinde trübünlere gelene kadar kafeleri, restoranları ve çeşitli aktivite mekanlarını doldurdu.

Maç hareketliliği, semt esnafının da yüzünü güldürdü. Restoranları ve kafeleri dolduran sarı-lacivertliler, zaman zaman bulundukları mekanlarda tezahürat yaparak, heyecanla maç saatini bekledi.

DİLENCİLERDEN MAÇ GÜNÜ DUASI

Maç heyecanı, sokaklarda sıkça rastlanan dilencilerin dualarını da değiştirdi.

Dilenciler, maça gelen taraftarlardan ''İnşallah maçı kazanırsınız'', ''İnşallah kupa alırsınız'' diye dua ederek para istedi.

ZABITADAN SEYYAR SATICILARA ÖNLEM

Bu arada, zabıta ekipleri maç öncesi stat çevresinde satış yapan seyyar satıcıları topladı. Ekiplerin, Fenerbahçe'yi simgeleyen ürünlerin yanı sıra çeşitli yiyecek ve içecek satanlarla davul çalan bir kişiyi gözaltına aldığı görüldü.

AVRUPA'NIN GÖZÜ KADIKÖY'DE

Fenerbahçe'nin, Chelsea ile yapacağı Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında, Avrupa'nın gözü adeta Kadıköy'de olacak.

Yayıncı kuruluşun görevlileri de dahil olmak üzere karşılaşmayı, 120'si foto muhabiri olmak üzere yaklaşık 400 medya mensubu takip edecek. Türk ve İngiliz gazetecilerin yanı sıra Belçika, Macaristan, İsrail, Yunanistan, Fransa, Romanya, İspanya, İtalya, Japonya, Hollanda ve Almanya'dan da basın mensuplarının maç için akreditasyon yaptırdığı ifade edildi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki basın tribününün bu sayıyı karşılayamaması nedeniyle, basın tribününün alt bölümünde yer alan taraftar tribünü de yabancı basın mensupları için düzenlendi.

KUPA HEDEFİ TRİBÜNLERE YAZILDI

Fenerbahçe'nin, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yaptığı önemli maçlarda, renkli kartonlarla yazılan ifadelerle mesajlar verdiği Fenerium alt tribünde bu kez ''Devler Ligi''ndeki hedef işaret edildi.

Fenerium alt tribünün bloklarına turkuaz renklerde ''Target'' (Hedef) yazılarak son tribün bloğunda koyu lacivert renkli kartonlarla bir kupa şekli resmedildi.

CHELSEA MAÇI İÇİN ÖZEL GÜN DAMGASI

Fenerbahçe-Chelsea maçı anısına PTT Genel Müdürlüğü ile ortak bir çalışma içine girilerek, koleksiyonerler ve meraklıları için özel gün damgası yaptırıldı.

Kadıköy PTT Müdürlüğü'nce, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın maraton tribünü Fenerium Mağazası içinde, A-1, A-2 girişi üst avlu içinde ve Kadıköy PTT Merkez Müdürlüğü'nde kurulan stantlarda, özel gün damgalarına büyük ilgi gösterildi.

Fenerbahçe Tarih Müze ve Arşiv Kurulu Başkanı Sertaç Kayserilioğlu, koleksiyonerlerin gösterdiği ilgiyle zarfların kısa sürede tükendiğini açıkladı.

KAMERALI ÖNLEM

Stada kaçak girişlerin önlenmesi için tribün giriş kapılarında kameralarla çekimler yapıldığı bildirildi.

Kurulan kamera sistemi sayesinde tüm girişlerin sürekli kontrol altında tutulduğu ifade edildi.

DAUM VE HOOIJDONK DA MAÇI İZLEYECEK

Fenerbahçe-Chelsea maçı için İstanbul'a gelen, sarı-lacivertlilerin eski teknik direktörü Christoph Daum ile eski futbolcularından Van Hooijdonk da maçı izleyecek.

Alman çalıştırıcının, ülkesinin bir televizyonu için maçta yorum yapacağı bildirildi. Von Hooijdonk ise Efes Pilsen'in davetlisi olarak maça geldi.

ALİ KOÇ'A DOĞUM GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

Fenerbahçe Kulübü, bugün doğum günü olan yönetici Ali Koç'u, kulübün internet sitesinde yayınladığı mesajla kutladı.

Kulübün internet sitesinde yayınlanan mesajda, 2 Nisan 1967 doğumlu Ali Koç için, ''Kulübümüzün kurumsal ilişkilerden sorumlu asbaşkanı Ali Koç'un doğum gününü kutluyor, kendisine, Fenerbahçe'mizle ve sevdikleriyle nice yıllar diliyoruz'' denildi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Avrupa Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final turunun ilk maçında Chelsea ile yaptıkları mücadelede, Beşiktaş maçının kadrosundan 2 değişiklik yaptı.

Şampiyonlar Ligi'nde sarı kart cezalısı olan Gökhan'ın yerine savunmanın sağında Önder forma giyerken, derbide sarı kart cezası nedeniyle oynayamayan Deivid, Chelsea maçında kadrodaki yerini aldı.

Brezilyalı teknik adam, derbi maçta Selçuk'un yerine orta alanda görevlendirdiği Maldonado'yu, İngiliz rakipleri karşısında da Şilili oyuncuyu tercih etti.

Ligde Volkan Demirel'in ilk 11'de yer aldığı maçlarda, altyapıdan oyuncu bulundurma kontenjanı nedeniyle 18'e alınmayan kaleci Serdar, Chelsea maçında kadroya girdi.

ROBERTO CARLOS KADRODA YOK

Fenerbahçe'de sakatlığı geçmesine rağmen henüz fizik ve kondisyon olarak hazır olmayan Roberto Carlos, Chelsea maçının kadrosunda yer almadı.

Sarı-lacivertli ekipte, sarı kart cezalısı Gökhan'ın yanı sıra çalışmalarını takımdan ayrı sürdüren Deniz ile Can, İlhan ve Gürhan da maçın kadrosunda yok.

İngiliz ekipte ise sakatlıkları bulunan ve bu nedenle İstanbul'a getirilmeyen kaleci Cech ve Shevchenko maç kadrosunda bulunmadı. Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Anelka ise eski takımına karşı Chelsea'nın yedekleri arasında yer aldı.

TRİBÜNLERDEN BÜYÜK DESTEK

Fenerbahçe tribünleri, maç öncesi yoğun bir tezahürat desteği yaparak, futbolculara moral verdi.

Futbolcular ısınmak için sahaya çıktıklarında statta büyük bir uğultu koparken, futbolcular, taraftarların tezahüratları karşısında tribünlere giderek onları selamladı.

Maçın başında, tribünlerdeki bayrak ve karton şovlar statta renkli görüntüler oluşturdu.

Telsim kale arkası tribününde sarı lacivert renkteki kartonların yanı sıra açılan büyük pankartta ''The rising sun over Europe'' (Avrupa üzerinde yükselen güneş) yazısı yer aldı.

Fenerbahçeli futbolcular, maç öncesi saha içinde kenetlenerek galibiyet yemini etti.

TRİBÜNLER TIKLIM TIKLIM

Fenerbahçeli taraftarların yoğun ilgi gösterdiği Chelsea maçında, Şükrü Saracoğlu Stadı'nın tribünleri tıklım tıklım doldu.

Biletleri, geçen hafta satışa çıktığı gün tüketen taraftarlar, tribünlerde coşkulu bir atmosfer oluşturdu.

Statta sadece Chelsea taraftarlarının oturduğu bölümde boşluk göze çarparken, yaklaşık 1.500 İngiliz taraftar maçta takımlarını destekledi.

NOTLAR

-Karşılaşmanın hakemleri, maçın başlamasına 1 saat 45 dakika kala sahaya çıkarak, zemini ve kaleleri inceledi. Hakem ekibi, Migros kale arkası tribünündeki kalenin içinde toplu olarak fotoğraf çektirdi.

-Sarı-lacivertlilerin rakibi Chelsea de maçın başlamasına 1 saat 45 dakika kala Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na geldi.

-Fenerbahçe eski teknik direktörü Christoph Daum, tribündeki yerine gelmek için saha içinden geçtiği sırada tribünlerdeki sarı-lacivertli taraftarların sevgi gösterileriyle karşılaştı. Boynunda Fenerbahçe kaşkolu bulunan Alman teknik adama taraftarlar sevgi gösterileri yaptı.

-Maçı bir televizyon kanalına yorumlamak için basın tribününe gelen Fenerbahçeli eski futbolcu Van Hooijdonk'a, bu bölüme yakın tribündeki Fenerbahçeli taraftarlarca sevgi gösterileri yapıldı.

-Maç kadrosunda yer almayan Roberto Carlos, saha içinden geçerek Fenerium tribününde maçı izleyeceği locaya gitti. Carlos'a da tribünlerden sevgi gösterileri yapıldı.

-Maç öncesi statta yapıla anonsta, taraftarlardan, başlama düdüğüne kadar ''Ölüm sessizliğinde'' beklemeleri, maçın başlamasıyla birlikte bütün güçleriyle tezahüratta bulunarak Chelsea'yi şaşırtmaları istendi.

-Fenerbahçe Kulübü Başkanı ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Aziz Yıldırım, vakıf üyesi kulüplerin temsilcilerine Chelsea maçı öncesi 1907 tribününün salonunda yemek verdi.

-Chelsea'li taraftarlar, maçın başlamasına kısa bir süre kala bulundukları tribünde meşale yaktı.

VOLEYBOLCULAR KUPALARIYLA STATTA TUR ATTI

Türkiye Kupası'nı kazanan Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı, Chelsea maçı öncesi Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda kupalarıyla tur attı.

Sarı-lacivertli voleybolcular, kupalarıyla sahaya çıktıklarında tribünlerden büyük alkış aldı. 100. yıl marşı eşliğinde statta tur atan voleybolcular daha sonra sahadan ayrıldı.

HASAN ÖZAYDIN ANILDI

Fenerbahçe Kulübü eski başkanlarından Hasan Özaydın, vefatının 7. yılında kabri başında anıldı.

Özaydın için Çengelköy Mezarlığı'ndaki kabri başında yapılan anma törenine, Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, yönetim kurulu üyesi Tahir Perek ve kulüp divan kurulu üyeleriyle eski sporcular katıldı.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Fenerbahçe 28 19 6 3 61 28 63
2 Galatasaray 28 18 7 3 51 20 61
3 Sivas 28 19 4 5 46 20 61
Tümünü göster...
4 Beşiktaş 28 18 4 6 44 28 58
5 Kayseri 28 13 9 6 44 25 48
6 Denizli 28 11 6 11 37 36 39
7 Trabzon 28 11 5 12 37 36 38
8 G.B. Oftaş 28 9 9 10 28 29 36
9 Ankaragücü 28 9 9 10 29 34 36
10 İ.B.B. Spor 28 9 8 11 39 36 35
11 Gaziantep 28 8 8 12 30 40 32
12 Bursa 28 7 10 11 28 33 31
13 Ankaraspor 28 7 9 12 28 33 30
14 G.Birliği 28 7 7 14 38 44 28
15 Konya 28 8 4 16 28 57 28
16 V.Manisa 28 6 8 14 37 51 26
17 Ç.Rize 28 6 7 15 27 51 25
18 Kasımpaşa 28 5 4 19 19 50 19
Haftanın Maçları
28. Hafta
 Ankaraspor 1  
  Trabzon 0  
 Denizli 3  
  G.Birliği 2  
 Beşiktaş 1  
  Fenerbahçe 2  
 Kayseri 1  
  İ.B.B. Spor 2  
 Ankaragücü 2  
  Bursa 0  
 Kasımpaşa 0  
  Sivas 4  
 Konya 0  
  G.B. Oftaş 1  
 V.Manisa 2  
  Ç.Rize 1  
 Galatasaray 0  
  Gaziantep 0  
Haftanın Maçları
29. Hafta
 Trabzon Denizli Cuma 20:00  
 G.B. Oftaş Kasımpaşa Cumartesi 15:00  
 Fenerbahçe Kayseri Cumartesi 19:00  
 İ.B.B. Spor Ankaraspor Pazar 15:00  
 Sivas Beşiktaş Pazar 15:00  
 Gaziantep Ankaragücü Pazar 15:00  
 Bursa V.Manisa Pazar 15:00  
 Ç.Rize Konya Pazar 15:00  
 G.Birliği Galatasaray Pazar 19:00