kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şırnak'ta 9 terörist öldürüldü, 3 asker şehit oldu

Yeni Haber
Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Bestler-Dereler bölgesinde terör örgütü PKK/Kongra-Gel'e karşı sürdürülen perasyonda, dün 9 teröristin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiğini, çatışmalar esnasında Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) mensup 3 personelin şehit olduğunu, 5 personelin de yaralandığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgi notunda, şunlar kaydedildi:''Şırnak ili Bestler-Dereler bölgesinde PKK/Kongra-Gel terör örgütüne karşı sürdürülen operasyonda, 31 Mart 2008 günü teröristlerle sıcak temas sağlanmış ve aralıklarla devam eden çatışmalar sonucunda, 9 terörist silahları ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Teröristlere ait sığınaklarda ele geçirilen çeşitli mühimmat ile çok miktarda yiyecek, ilaç ve diğer yaşam malzemeleri kullanılmaz hale getirilmiştir.Çatışmalar esnasında TSK'ya mensup 3 personelimiz şehit olmuş, 5 personelimiz yaralanmıştır.''

Çıkan çatışmada yüzbaşı Hasan Hatıl, astsubaylar Faruk Kaya ile Cengiz Gülcü şehit oldu. Çatışmanın halen devam ettiği bildirildi.

Bu arada, Zonguldak Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü mensuplarıyla silahlı çatışmada şehit olan yüzbaşı Hasan Hatıl'ın cenazesinin, yarın Devrek Merkez Camisi'nde namaz kılınmasının ardından Sofular köyünde askeri törenle toprağa verileceği belirtildi.

AJANSLAR