kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Hata sendeydi' kavgası olmasın

ANKARA
Kazada, polisi aradan çıkaran düzenleme başlıyor. Bakan Atalay "Tutanakta kusur tespiti olmayacak. Aranızda kavga etmeyin" dedi..
Maddi hasarlı trafik kazalarında, tarafların trafik ekiplerini beklemeden kendi aralarında tutanak düzenleyebilmesine yönelik uygulama bugün başlıyor. Maddi hasarlı kazaya karışan sürücüler artık, trafik ekiplerini beklemeden kendi aralarında tutanak tutarak gerekli başvuruları yapabilecekler. Maddi hasarlı trafik kazalarındaki yeni dönemi İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Hazine'den Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek dün açıkladı. Şimdiye kadar küçük bir kaza olsa bile ekibin beklenmesi gerektiğini belirten Bakan Atalay "Bu yol kullanıcıları ve trafik ekipleri için çok büyük iş ve zaman kaybına neden oluyor" dedi. Kazaların yüzde 87'sinin maddi hasarlı olduğuna işaret eden Bakan Atalay, kazaya karışan sürücülerin ekip beklemesiyle yolları tıkayan araçların hayatı altüst ettiğini, müdahale edecek ekibin dahi olay yerine varamadığını söyledi.

İSTEYEN YİNE POLİS BEKLEYECEK
Projenin gönüllülük ve uzlaşma esasına dayandığını bildiren Atalay, "Beklemek istiyorum diyen yine bekleyecek. Kaza tespitini trafik ekibi yapacak" dedi. Atalay tutanak hazırlayan vatandaşların hiçbir şekilde kusur tespitinde bulunmayacağını, kazada hangi sürücünün ne kadar kusurlu olduğuna sigorta şirketlerinin karar vereceğini belirtti. Atalay vatandaşlara kusur tespitine ilişkin hiçbir şekilde tartışmaya girmemelerini söyledi. Geçiş döneminde aksaklıkların olabileceğine dikkat çeken İçişleri Bakanı, Türk insanının değişen şartlara uyum sağlayabildiğinin altını çizdi.