kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

28 bin bagaj kayıp!

Yeni Haber
İngiltere'nin başkenti Londra'daki Heathrow havaalanının yeni terminalindeki kayıp bagaj sayısının 28 bine ulaştığı bildirildi. ..
Kraliçe II. Elizabeth tarafından geçen perşembe günü açılışı yapıldıktan sonra bugüne kadar yaklaşık 300 uçuşun iptal edildiği Heathrow havaalanının 5 numaralı terminalinde dün de gün boyunca 54 uçuş iptal edildi.

Skandalın büyümesi üzerine açıklama yapan havacılıktan sorumlu Ulaştırma Bakan Yardımcısı Jim Fitzpatrick, "4,3 milyar sterlin harcanarak yapılan terminalin beklentileri karşılayamadığını" itiraf etti.

Fitzpatrick, kendisinin de terminali ziyaret edip yolcuların sıkıntılarını gördüğünü ve bütün bu yolcuların tazminat almaya hak kazandığını söyledi. Bakan Yardımcısı, şu ana kadar kaybolan 28 bin bagajın geçici depolara kaldırıldığını, bunların sahiplerine ulaştırılması için çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi.

Heathrow havaalanının işletmesini üstlenen BAA, olimpiyat meşalesi ve flamasının Londra'ya getirilmesi sırasında da 5 numaralı terminalin kullanılmayacağını, törenin havaalanının bir başka şeref salonunda yapılacağını açıkladı.