kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erdoğan: "Yolumuza devam ediyoruz"

Yeni Haber
AB'den gelen AK Parti'nin kapatılması davasının "hükümeti topal bıraktığı yönündeki" yorumlara karşı çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti hükümeti iki ayağının üzerinde dimdik durmaktadır. Sapsağlam durmaktadır. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Biz aynı kararlılıkla işimize bakıyoruz. Yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsveç Başbakanı Frerdik Reinfeldt'in davetlisi olarak İsveç'e hareket etti. Hareketi öncesi basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, gündeme ilişkin soruları da cevaplandırdı.

"MHP lideri Bahçeli bugünkü grup konuşmasında referandum sürecinin kaos doğuracağını söyledi. Ve bu durumu ancak sizin düzeltebileceğinizi ifade etti. Bu ifadeler hakkında neler söyleyeceksiniz?" denilmesi üzerine Başbakan Erdoğan, grup toplantısında bu konularla ilgili söylemesi gereken ne varsa hepsini söylediğini ve Merkez Yürütme Kurulu toplantısından sonra Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın da gerekli açıklamayı yaptığını belirtti. Pazartesi günü Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı yapılacağını da hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Onlarla da gerekli görüşmeyi yapacağım. Ve ondan sonra da yine sürece yönelik bir gelişme olursa da bu toplantıdan sonra açıklayacağız" dedi.

Kapatma süreci ile ilgili olarak Avrupa Birliği'nden "Karar hükümeti topal bıraktı" yönündeki yorumu değerlendiren Başbakan Erdoğan, "Tabii kanaatleridir. Ancak Türkiye Cumhuriyeti hükümeti iki ayağının üzerinde dimdik durmaktadır. Sapsağlam durmaktadır. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Biz aynı kararlılıkla işimize bakıyoruz. Yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Dünyadaki ve Türkiye'deki rakamların ortada olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, rakamların bir şeyler ifade etmesi gerektiğini belirtti.

Bazı çevrelerin aşırı kuraklığın meydana getirdiği sıkıntıyı yok farz ettiklerini ve ülkede bundan önceki yıllarla mukayese edilmeyecek derecede inşaat sektöründe düşüş olduğunu iddia ettiğini hatırlatan Erdoğan, inşaat sektöründe çok az da olsa artış olduğunu, ancak Mortgage'ın dünyada meydana getirdiği yıkımın Türkiye'de olmadığını vurguladı. Erdoğan, Toplu konut ve Kiptaş'ın bu konuda çok ciddi sigorta görevi gördüğünü dile getirdi.

Finans sektöründe sıkıntı olmadığını ve bireysel krediler noktasında bir etkileme olup olmayacağının konuşulduğunu kaydeden Erdoğan, "Biz tedbirlerimizi alıyoruz. Ve ekonomik yöndeki tedbirlerimizi aynı kararlılıkla sürdürüyoruz. Bunlarda asla taviz vermeyeceğiz. Herhangi bir şey bizi yolumuzdan bu noktada engellemez. Geri döndürmez. Ve bizim bütün gayretimiz bizim demokratik bir siyasetin başarılı olmasıdır. Bu başarı ekonomik başarıyı getirecektir. Bunların at başı yürümesi lazım. Eğer birisi bunlardan zedelenirse öbürü de yara alır. Bunu da görmek zorundayız" dedi.

CİHAN