kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

YÖK Başkanı Özcan'ın "Göl kenarı" sohbeti

NERGİS DEMİRKAYA ANKARA
Gazetecilerle koyu bir sohbete dalan Özcan "Beni göle atmazsınız değil mi" diye sordu, kendisi için "Kaçık bu herif" dedi..
Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, YÖK Genel Kurulu toplantısına ara verildiği sırada basın mensuplarıyla Bilkent içinde göl kenarında yürüyüş yaparak suskunluğunu bozdu. Gazetecilerle fotoğraf çektirirken, "Herhalde bana deli derler, kendisi hakkında bu kadar kötü şey yazan gazetecilerle fotoğraf çektirdi diye kaçık bu herif derler herhalde" diyen Özcan'ın sohbet sırasında yanıtlamadığı tek soru türban oldu. Israrlı soruları, bir yandan yürüyüp bir yandan da "Tempoyu artıralım" diyerek geçiştiren Özcan'ın mesajları şöyle:

* Maaşımı artırmadılar. Denetleme kurulu, yürütme kurulu üyelerine artış yapılırken benden fazla maaş alamayacakları için benim maaşım yukarı çekildi. Artışla maaşım 6 bin 609 oldu.

* Öğretim üyelerinin maaşlarının yükseltilmesi 2008 bütçesinde yoktu. 2009'da inşallah. Başbakan da söz verdi zaten. En alttakine daha fazla vermek koşuluyla bir çalışma yaptırdı.

* Yeterli öğretim üyesi yok değil. Öğretim üyesinin dağılımı yanlış. Hocaların yüzde 60-70'i üç büyük şehirde.

* (Celal Şengör konusunda.) Hem biz, hem de kendi üniversitesi soruşturma açtı. Bir şirkette yönetim kurulu üyesi olarak çalışmak öğretim üyeliğinden çıkarılma nedeni. (Asistanım bile olamaz' sözü için) Kendi fikri. Kimin ne yaptığını ne olduğunu herkes biliyor. Âlemde 40 kişiyiz birbirimizi biliriz.

GERİLİME DEVAM
YÖK Yürütme Kurulu'na Üniversitelerarası Kurul'dan üye seçimi de yılan hikâyesine döndü. Geçtiğimiz hafta görevi kabul etmeyerek istifa eden Mustafa İlhan ve Fikret Şenses yerine yeni seçim yapıldı. Muhalif üyelerin oy kullanmadığı seçimde Ali Ekrem Özkul ve Necmi Yüzbaşıoğlu Yürütme Kurulu üyeliğine getirildi. Aday olmadıkları halde bu göreve seçilen Yüzbaşıoğlu, görevi kabul etmediğini, bunu da toplantıda söylediğini ifade etti. Özcan, "Yürütme Kurulu'na seçilmeyen İsa (Eşme) beyle Atilla (Eriş) bey kaldı. Onlar da istifa ederlerse herkesi bir defa seçmiş olacağız. Kabul etmezlerse kendi yolumuza devam ederiz. Kanunda Yürütme Kurulu yürüyemez diye bir şey yok" dedi.