kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
TATİL EL KİTABI Yönetmen: Seyfi Teoman Oyuncular: Taner Birsel, Tayfun Günay, Harun Özüağ

Bu yıl popüler olmayan 11 Türk filmi yarışacak

MEHMET ÇALIŞKAN - MAGAZİN
27. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nin Ulusal Yarışma bölümünde, 'Kabadayı' ve 'Beyaz Melek' gibi gişesi yüksek filmlerin yerine popüler olmayan 11 film yarışacak..
27. Uluslararası İstanbul Film Festivali, 5 Nisan'da başlıyor. Festivalin Türk Sineması'nın son dönem yapımlarını biraraya getirecek olan Ulusal Yarışma bölümünde, bu yıl 11 Türk filmi yarışacak. Geçtiğimiz yıl bu bölümde, 'Hokkabaz', 'Mutluluk' ve 'Beynelmilel' gibi popüler filmler yarışmıştı. Oysa bu yıl, bu bölümde yarışacak olan 5 filmin adı kamuoyu tarafından daha önce hiç duyulmadı. 'Kabadayı' ve 'Beyaz Melek' gibi sezonun en çok gişe yapan filmleri, Ulusal Yarışma kapsamına alınmadı.

YEŞİLÇAY DA JÜRİDE
Ulusal Yarışma'nın jüri başkanlığını 'Yumurta' filminin yönetmeni Semih Kaplanoğlu yapacak. Venedik Film Festivali'nin Venedik Günleri Bölümü'nün Başkan Yardımcısı ve Roma Film Festivali Sinema Endüstrisi Etkinliği Yöneticisi Sylvain Auzou, Toronto Film Festivali Yöneticisi Michelle Maheux, yazar Elif Şafak ve oyuncu Nurgül Yeşilçay da yarışmanın jüri üyeleri arasında yer alacak. Yönetmenliğini Hüseyin Karabey'in yaptığı 'Gitmek' adlı film, festivalin hem Ulusal Yarışma bölümünde, hem de 'Yumurta' filmiyle birlikte Uluslararası Yarışma bölümünde yarışacak.

BÜYÜK ÖDÜL 50 BİN YTL
Ulusal Yarışma bölümünde yer alacak filmler konuları ve oyuncu kadrolarıyla dikkat çekiyor. Mehmet Güreli'nin Peyami Safa'nın 'Selma ve Gölgesi' adlı kitabından sinemaya uyarladığı 'Gölge' adlı filmi ile Mehmet Güleryüz'ün çektiği 'Havar'ın kadroları amatör isimlerden oluşuyor. Eğer bu filmlerin oyuncuları yarışmayı kazanırsa, festival kapsamında ilk kez profesyonel olmayan bir oyuncuya ödül verilmiş olacak. Festival sonunda en iyi film seçilecek yapım, 50 bin YTL ödül alacak. En iyi oyuncu ödülüne layık görülenlere ise 10 bin YTL verilecek.
Haberin fotoğrafları