kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
GÖZALTI NEDENİ MEÇHUL... Neden gözaltına alındığı belirtilmeyen Aydan Savaşkan Afrika'da bir gönüllü yardım programına katılmıştı.

Kayıp Türk genci Fransa'da bulundu

DIŞ HABERLER
Afrika'da olduğu sanılan Aydan Savaşkan Paris'te gözaltına alındı Gencin bir arkadaşına "değerli taş" işi yaptığını anlattığı öğrenildi..
Afrika'ya 6 aylık gönüllü yardım programına katılmak üzere gittikten sonra kendisinden iki aydır haber alınamayan Aydan Savaşkan Fransa'da ortaya çıktı. İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre Savaşkan önceki akşam Paris'te gözaltına alındı. 20 yaşındaki Savaşkan'ın neden gözaltına alındığına ilişkin bir bilgi verilmezken, Scotland Yard'dan yapılan açıklamada "Bir süredir Fransa'da olduğunu öğrendik. Hayatta olduğunu öğrenmekten mutluyuz" denildi. Aydan Savaşkan'ın neden bu kadar süre ailesine haber vermediği sorusu yanıtlanmadı. Ayrıca 15 Eylül'de Kenya'da başladığı gönüllü programının son üç ayı ise belirsizliğini koruyor. 23 Ocak'ta Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'dan e-posta gönderen gencin, Afrika'da Togo ve Benin'e gittiği belirlendi. Savaşkan'ın Nairobi'de tanıştığı bir arkadaşına "değerli taş" işine girdiğini ve Togo'ya aracıyla buluşmaya gittiğini anlattığı öğrenildi. Savaşkan'ın İsveçli bir arkadaşı ise "Değerli taş ticaretiyle ilgili iş bulduğunu söylemişti. Tanzanya'daydı sanırım" dedi. Gazete, Benin'in uyuşturucu ticareti merkezlerinden olduğuna dikkat çekti.