kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erdoğan, İsrail ve Suriye için aracı oldu

İsrail lideri Olmert'in, müzakere şartlarını görüşmek üzere Suriye lideri Esad'a, Erdoğan aracılığıyla mesaj gönderdiği öne sürüldü. Ancak aracıların hepsi Şam'dan "eli boş" döndü..
İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in, müzakerelere başlanması konusundaki niyetlerini öğrenmek için Suriye Devlet Başkanı Başar Esad'a 20 kez mesaj gönderdiği, bunların büyük bir kısmına da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aracılık ettiği bildirildi. Haaretz gazetesinin üst düzey İsrailli bir bakana dayandırdığı haberinde, mesajların içeriğinde Esad'ın olası bir müzakere masasına hangi konuları getirmek istediği yer alıyordu. Esad'ın, İran, Hizbullah ve Filistinli militan örgütlerle olan ilişkisini görüşmek isteyip istemediğini öğrenmek isteyen Olmert, bu çerçevede 20'den fazla mesaj iletti.

ABD DE ARACILIK ETTİ
Bunların büyük bir kısmını Erdoğan aracılığıyla gönderen İsrail hükümeti, ayrıca Avrupalı ve ABD'li yetkilileri de aracılığa dahil etti. Ancak "Gönderilen her temsilci, Şam'dan eli boş döndü" diyen kaynak, Esad'ın verdiği yanıtların İsrail'in beklentilerini karşılamadığını söyledi.
Haberin fotoğrafları